Vad göra med alla pengar???

Vad göra med alla pengar???

Jag har skrivit om pengar förut och vad jag skulle göra om jag vann väldigt mycket pengar. Men det har tillkommit en del nya läsare och även nya förutsättningar, så jag tror att vi kan prata lite om den där vinsten igen  🙂

Jag, som många andra, drömmer förstås om den där STORA vinsten. Den som ska lösa alla problem och göra livet lite enklare. Men jag vill inte vinna 100 miljoner, det blir för mycket problem tror jag… nä, för mej räcker det med låt säga 5-6 miljoner. Då kan jag göra allt jag vill och sedan återgår livet till det normala igen.

Jag spelar på Lotto varenda vecka, året om, och har gjort det sedan jag var väldigt ung. Samma rader i säkert 30 år. Det har blivit några små vinster, men den där stora har jag inte sett till än. Ibland köper vi Trisslotter, Sverigelotter, Femman, Tia-lotter eller nån annan av alla skraplotter som numera finns på marknaden. Det är både mysigt och spännande att skrapa fram siffrorna och sen om det kanske kanske var just den här gången turen slog in. Man vinner och tar nya för vinsten…

Så vad skulle jag göra med alla vinstpengar då? Jo, jag skulle självklart se till att mina barn hade varsitt bra boende, att vi alla körde i hela och säkra bilar, att våra föräldrar har det de behöver och att vårt eget boende var i toppskick. Jag skulle sluta jobba omedelbums, men inte flytta. Sen skulle jag förstås se till att Smile och hans familj fick allt de behöver; ett säkert boende som står kvar när det regnar, vaccinationer för hela familjen och kanske en bil. För de eventuella pengar som sen finns kvar skulle jag resa och starta en fond som familjer som vill vara hemma med sin barn kunde söka pengar ur.

Detta skulle jag göra om jag vann. Vad skulle du göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.