Vad göra?

Vad göra?

Senior har varit med grannen ut några gånger i sommar och lagt nät. De har gått ut vid 15 på eftermiddagen och lagt, sen har han gått upp 4 morgonen därefter för att hjälpa till och hämta upp det. När de kommit hem vid 7.30 har de rensat fisken och sen varit ute och sålt den, ibland har han inte varit hemma förrän vid 18-tiden. För detta har han fått hela 152 kr vid ett tillfälle… Jag tycker det är att utnyttja honom, han själv tycker det är jätte kul.

Sist var han tveksam om han skulle fortsätta och vi bestämde att det var sista gången. När han ska upp vaknar nämligen jag och är vaken eller sover dåligt tills han kommer hem. Jag vet att han är ute med någon som varken använder flytväst eller kan simma och som han dyrkar. Grannen är en helt ok kille på 45 år, men som kanske inte riktigt tänker hela vägen ibland.

Igår frågade Senior om han ändå kunde följa med en sista gång, även om vi sagt att det var den sista förra gången och att vi inte skulle ha flera sömnlösa nätter när Martins föräldrar var här. Men han ville verkligen och lovade mej vad som helst, så jag la fram mitt bud som han köpte rakt av. Då sa jag bara ok till att hämta, inget annat. Nu funderar jag ändå på om han ska få följa med och sälja, bara han kommer hem och sover en stund och umgås med oss. På så sätt får grannen resan sina flundror själv och kanske fattar hur mycket Senior hjälpt honom, PLUS att han får en chans att sova en stund och inte behöver gå och lägga sej 8 ikväll som han gjorde sist.

Men jag vet inte… Martin tycker att jag ska hålla fast vid mitt nej och jag tvekar. Han tycker verkligen att det är kul och känner sej lite viktigt. När jag säger att han blir utbyttjad blir han arg och frågar hur man kan bli det när man vill göra en sak. Jag har svårt att förklara det.
Vad säger ni – ska jag låta honom åka eller inte?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *