Var skulle du åka?

Var skulle du åka?

Här om dagen la jag ut en bild på mina olika sociala medier, med frågan om vart man skulle vilja åka just precis nu om man inte behövde tänka på pengar, jobb eller ”flygskam”. Svaren var högst varierande.

Jag frågade inte om drömresan, bara vart msn skulle vilja åka just precis nu. Men svaret skulle ju kunna vara drömresan förstås. Min resa skulle isf gå till Samoa, men vart som helst där det är sol och varmt går egentligen bra.

Svaren jag fick var allt från Gotland till Söderhavet. Väldigt många ville åka till Grekland. För mej väcker det svaret massor med följdfrågor… om man har obegränsat med tid och pengar… varför vill man då åka till Grekland? När världen är så stor och det finns så mycket att se! Vad är det som lockar så mycket där, just nu? Ett mycket spännande svar i mitt tycke.

Jag trodde ju att folk skulle börja fantisera hejvilt, och det var det vissa som gjorde – men ändå fanns där Lanzarote, Gotland och andra resmål som ligger ganska nära och inte känns superexotiska. Men man kanske känner någon där eller har fina minnen? Vad vet jag?!

En annan plats som stack ut var Maldiverna, det är lättare för mej att förstå. Det är långt bort, dyrt och känns exklusivt för många. Jag vill åka dit! En anledning för mej är för att man inte vet hur länge ögruppen finns kvar, det finns tydligen en risk att den en dag översvämmas och stannar under havsytan. Då vill jag ha sett det!

Men för mej är alltså kurreduttön Samoa den drömresan som jag har kvar, dit skulle jag åka om jag hade obegränsat med pengar. Det är den enda dröm jag har kvar när de gäller resor, sen finns det förstås platser jag vill se – men inte som jag drömmer om. Martin skulle åka till Japan, det är hans drömresa – och det skulle vi kunna göra på vägen till Samoa – man mellanlandar faktiskt i Tokyo 🙂

Så nu frågar jag dej? Om du fick åka vart du ville, var skulle du åka då?

2 svar på ”Var skulle du åka?

  1. Jag längtar inte till någon plats. Det är bara jobbigt att åka bort. Däremot längtar jag till vissa personer. Just nu, om jag kunde välja, så skulle jag åka 2 mil till mitt barnbarn och kramas en stund.

  2. Jag skulle vilja åka till Maldiverna. Eller Bali. Någonstans där man har milslånga stränder, vajande palmer, goda drinkar, härliga människor och gudomlig mat. Någonstans där man bara kan varva ner och tanka ny energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *