Våra tips!

Våra tips!

På fredag kommer alltså en journalist och fotograf från Allers hit. Vi ska berätta om vår viktminskning och lite annat runt vikt , kost och hälsa antar jag… Idag när jag funderade lite på vad vi borde säga kom jag på att vi förmodligen kommer att få frågan om våra bästa råd. Vilka är våra bästa råd till den som ska gå ner i vikt? Så jag frågade Martin och vi kom fram till följande:

1. Tro på dej själv!
Man kan inte gå ner i vikt med inställningen att det nog inte kommer att fungera. Då är det kört från början. Att istället intala sej att ”Jag kommer att klara det här” tar en långt på vägen.

2. Se det på långsikt.
Det tog inte en kvart att gå upp i vikt och kommer heller inte gå på en kvart att gå ner. Låt viktminskningen ta tid så är det lättare att hålla den nya vikten när man väl kommer dit.

3. Planera!
Det låter jättetråkigt att planera veckomatsedel och storhandla, men det är en av nycklarna för att lyckas. Att veta vad man ska äta och veta att allt finns hemma i god tid innan man ska äta sparar tid och minskar stress.

4. God sömn och tid för vila.
Motion är viktigt, men återhämtning är minst lika viktigt och det glömmer många. Att sova ordentligt minskar stressen och ger bättre förutsättningar för att gå ner i vikt.

5. Unna dej!
Man kan inte leva på en strikt diet under en väldigt lång tid och samtidigt må bra. Ibland måste man tillåta sej att spåra ur och äta vad man vill. Det är inte vad jag äter på julafton som gör skillnad, det är de andra 364 dagar det gäller…

Dessa är våra knep. Har du några andra?

AF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *