Värmen kan ge plus på vågen

Värmen kan ge plus på vågen

Solen är här! Värmen är här! De flesta av oss lever upp och tycker vädret är härligt. Men det har förstås sina baksidor när det helt plötsligt blir sommar och 25 grader varmt…

Värmen bidrar nämligen ibland till oönskade och oförklarliga plus på vågen. Under mina år i kassan på Vitväktarna såg jag många besvikna medlemmar vid vågen, vårens första riktigt varma vecka. Man kunde inte förstå varför vågen visade plus trots allt man gjort precis allt rätt. Förklaringen kan vara ganska enkel faktiskt, man binder nämligen vätska när det är varmt och vätska väger som bekant. Man känner det ganska tydligt på ringar och skor att kroppen svällt. Hur konstigt de än låter så brukar detta rätta till sej om man dricker lite mer.

Ett plus just nu behöver alltså inte bero på att man misskött sej, utan kan förklaras med att det är varmt. Men självklart lockar varma försommarkvällar även till lite mer gott… en glass här, ett glas vin där… grillkvällar med vänner… kollen kanske uteblir lite. Å andra sidan är det härligt att ta långpromenader i solnedgången nu när kvällarna är längre, så en del kan man ju kompensera med motion. Så gör iaf vi!

Med detta sagt hoppas jag att stilla paniken som uppstår vid ett plötsligt plus på vågen. Värmen är härlig, men kan alltså ställa till det lite för den som jagar hekton. Men nu har ni iaf en möjlig förklaring och det kommer att rätta till sej.

Ha en fantastisk försommar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *