Vems är felet?

Vems är felet?

I gårdagens nyheter kunde man höra om den 22-åriga mc-förare som körde ihjäl sej här i Stockholm. I dag kan man läsa att det inte var hans fel… Kolla här!

Grabben har inget mc-kort och äger heller ingen mc, ändå är det alltså polisens fel att han tar en mc som tillhör hans pappa, kör i 250 knyck, MED SKJUTS, inte stannar när Polisen upptäcker honom – utan kör in i en avspärrning och dör. Jag fattar inte hur det kan vara polisens fel? Hade han inte tagit mc´n hade detta aldrig hänt!

Är man 22 år gammal ska man veta bättre än så. Att som 17-årig flickvän sedan sätta sej bakpå är inget annat än korkat. Jag har en känsla av att 17-åringens mamma har en ångest som knappt går att beskriva. Tacksam för att hon lever samtidigt förbannad för att hon tog risken. Grabben som körde kanske ska vara ”glad” att han dog i olyckan, annars kanske tjejens mamma hade fixat honom. Det hade iaf jag gjort om det varit min dotter som suttit bakpå.

Det ligger i människans natur att skylla ifrån sej, särskilt vid chock. Men i detta fall är det ju solklart att grabben orsakat alltihopa själv. Polisen ska stoppa galningar i trafiken och han var en sån. Det var ju inte så att Polisen placerade honom på mc´n och gasade åt honom.

Ibland måste man ta ansvar för sina handlingar. Vad hade hänt om han själv överlevt och tjejen gått åt? Hade man skyllt på polisen då också? Eller kanske på tjejen? Ett är nog säkert: den 17-åriga tjejen kommer nog inte sätta sej på en mc på ett tag…

Mina tankar idag går till familj och anhöriga. Jag kan bara föreställa mej hur de mår. Skulle jag få höra att Junior kört på samma sätt, den dag han har sitt mc-kort, då lovar jag att jag kommer att vidta åtgärder. Typ låsa in honom eller flå honom levande… men jag tror inte att jag kommer behöva fundera ut något straff. Han känns vettigare än den där 22-åringen faktiskt. Men det återstår att se…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *