Vi har haft så kul!

Vi har haft så kul!

När jag var på Irland träffade jag Aurelie som är frilansjournalist från Kanada. Vi blev goda vänner snabbt och när vi skildes åt efter fem dagar sa vi att vi måste ses igen. I tisdags kom hon till Stockholm!

När en stad eller plats ska visas upp så har jag blivit van vid att någon annan fixar upplägget och jag bara glider med. Nu skulle jag vara den som planerade och hittade på intressanta grejer som hon eventuellt skulle kunna skriva om. Och detta på bara ett par dagar! Jag fick veta helt säkert att hon skulle komma i torsdags och i tisdags kom hon alltså. Under fredagen mailade jag febrilt alla mina gamla kontakter och tog ett par nya också. Det är juli, folk är på semester – det var lika bra att köra det tunga artilleriet och hoppas på några svar.

Å jag fick ihop ett så himla bra program, sånt som även jag velat se och vill skriva om. De allra flesta hälsade oss välkomna och var otroligt positiva, det är inte jätteofta det kommer journalister från Kanada som vill skriva om Stockholm. Ganska konstigt eftersom kanadensare är rätt nyfikna på Sverige…

Klockan 13 i tisdags mötte jag Aurelie på Cityterminalen, ett glatt återseende! Sen körde vi! Vi började med att träffa Martin som skulle ta hand om hennes väska under dagen. Sen gick vi, och gick och gick. Drottninggatan, Kungsträdgården, förbi Glashuset på Strandvägen, över Djurgårdsbron och Vasamuseet. Där tillbringade vi någon timme, fick veta det mesta om Vasaskeppet och tog en massa bilder. Efter detta fortsatte vi mot Gröna Lund, där jag försökte få henne att åka Snake men hon vägrade, så det blev en glass istället 🙂

Vi tog båten över till Slussen, strosade genom Gamla Stan, kollade in Slottet, tog bilder på Stadshuset och satte oss slutligen på tåget hem till Tumba. Vi hade vid det laget tagit över 25 000 steg, nog sjutton hade hon sett mycket på sin första dag i Stockholm.

Onsdagen började lite lugnt, iaf för henne, jag var på läkarbesök. Efter lunch var vi inbokade på Oceanbus. En sightseeingbus som åker både på land och vatten och som jag velat åka länge. Nu fick jag chansen! Jag fick även möjlighet att visa vår häftiga tunnelbana med all konst, som vi stockholmare nog tar för givet och inte ens ser, men är ganska unik och häftig faktiskt. Vi tog oss till änden av Kungsträdgården där Ocenabus startar sin rundtur och guidades sedan runt Stockholm under en dryg timme. Jag ska skriva ett extra inlägg om detta senare, för det var så kul!

Vi var rätt nöjda efter detta och tog oss hem för att umgås lite med Martin och visa våra omgivningar genom en långpromenad med hunden. Det är rätt kul att visa hur vi bor, med kossor inpå knuten, trots att det bara är 2,5 mil till stan. Aurelie älskade det!

Igår var det väckning tidigt, eller ja… 7.30… men det är tidigt för mej. Jag hade lagt fram passande kläder till Aurelie, men i övrigt inte sagt något mer om vad vi skulle göra. 8.30 var vi på väg till mitt gym, vi skulle träna! Jag behöver min träning och tänkte inte strunta i den om jag inte var tvungen, och då kunde hon ju lika med hänga på och kolla in min vardag. Och hon gillade det! Curves finns i Kanada, så kanske kanske… har de en ny medlem 🙂

Sen var det snabba puckar, dusch, gå med hunden och sen ner till centrum för att köpa lunch på vägen till tåget. Vi hoppade av på Södra Station och gick mot city, Aurelie hade specifikt frågat om inspelningsplatser för Milleniumfilmera och jag hade letat upp några. Efter några väl utvalda fotostopp, tog vi vägen över Slussen och genom Gamla Stan för att nå Stadshuskajen. Där åt vi vår matsäck medan vi väntade på båten som skulle ta oss till Drottningholm. Båten som vi gifte oss på för tre år sedan och dagen till ära var det min favoritskeppare som styrde fartyget. Vädret var perfekt, vi satt ute på ditvägen och bara njöt av vinden, solen och utsikten. Så härligt!

Det tar en timme att åka båten, sedan hade vi två timmar i parken och det räckte gott och väl. Vi gick runt, tog bild på svanarna i dammen, kollade in Kina Slott och tog en glass i hamnen innan båten hämtade oss igen. Efter båten gick vi en snabbis in i Stadshusets park, den är ju himla fin och det glömmer man när man bor här. Sen åkte vi hemåt igen, otroligt nöjda med dagen.

Vi har gått nästan 70 000 steg på tre dagar. Idag blir det inte så många, vi ska bara ta det lugnt nu på förmiddagen och sen ska jag bara följa henne till flygbussen. Vi har haft så otroligt roligt och jag är så glad att det inte bara blev ett av de där mötena där man säger att man ska ses, utan faktiskt gör det! Jag fick även en chans att se och göra saker som jag velat se och göra och har nytta av. Det är inte ofta man skriver om saker att göra i Sverige och som turist i sin egen stad, nu ska jag göra det!

Jag vet att vi är välkomna till Kanada när som helst, vi får väl se när det kan bli. Att se Niagarafallen skulle ju vara så häftigt! Nu kanske det faktiskt blir av 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *