Vinner den som är mest stressad eller?

Vinner den som är mest stressad eller?

Jag tycker julstressen har gått för långt! På Facebook syns detta extra tydligt eftersom man skriver en liten uppdatering på vad man gör eller tänker. Nästan varenda en av mina tjejkompisar har de senaste två dagarna haft långa listor på allt julstök som ska hinnas med innan imorrnbitti. I 99% är det tjejerna som göra allt, jag tror det är TVÅ killar som berättat om julbak eller skinkgriljering. Annars är den vanligaste kommentaren : Hur ska jag hinna allt? Huset ser ut som sju svåra, ungarna bråkar, julkapparna är oinslagna, jag är redan utschasad”.

Men asså? Har alla glömt vad julen handlar om? Ha folk blivit helt galna? Är det nån slags tävling på mest välstädade hemmet, flest hemlagade rätter, finast inslagna julkapparna osv osv? Vad får den som vinner? En hjärtattack? Ge upp å Våga Vägra Julstress! Det blir jul ändå! Jag lovar.

Julen är mest till för att träffas och umgås. Om någon blir sur för att inte sillen är hemmalagad, jamen låt han eller hon bli det då. Personen i fråga kan ju ta med eget hemlagat nästa år! Vad gör det om julklapparna saknar rim och snöre, det är väl ändå tanken som räknas? Å skulle någon reagera på dammtussen bakom soffan, jamen ge dem en dammsugare för att fixa det då! Våga bryta mönstret, njut av advent, all vacker snö, ta en glögg och kryp upp i soffan. Krama mannen och barnen en gång extra, det hinner man faktiskt.

För vem tackar lilla mamma som är så slut att hon nästan somnar vid spisen på julafton? Å vad blir mammas minnen av julen och hur mycket ser hon fram emot nästa år? Nä, sätt familjen i arbete, köp färdigt, låt gästerna bidra så får ni dessutom smaka andras läckerheter, skit i städningen för den får ni ändå göra om dagen efter. Cooooooola ner er och få en avkopplad jul med mycket mys och skratt istället.

För visst vill man väl leva även på julafton – inte bara överleva…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *