3 år sedan sista nospussen

3 år sedan sista nospussen

Idag har det gått 3 år. Den första veckan trodde jag knappt att jag skulle överleva. Jag grät så jag tappade andan. Men man överlever… det visste jag ju egentligen, men det kändes inte så just då.

För 3 år och 4 dagar sedan var vi tvungna att ta beslutet att låta vår älskade hund slippa lida. Han var 13.5 år gammal och visade så tydligt att han var färdig. Vi var långt ifrån färdiga med honom och livet vi hade tillsammans, men som god hundägare måste man bortse från sina egna känslor och tänka på sin bästa vän.

Bailleys var världens finaste borderterrier! Han var vår bästa vän, bästa tröstare, bästa PT, bästa sovkompis – ja han var allt för oss. Och betydde allt för oss också. För både mej och barnen, för Martin när han kom in i vår familj och för våra föräldrar. Alla älskade honom. Vår lilla bruna pälsboll som kunde både fisa och snarka så taket lyfte. Till och med det saknar jag.

Önskan att ha hund igen har hela tiden legat där och grott. Jag är uppväxt med hund och hade en Vorsthe från jag var 2 tills jag var 16 eller nåt sånt. En hund gör både en familj och ett hem komplett på något sätt. När barnen var tillräckligt stora för att hjälpa till var det dax att skaffa en egen hund till familjen, valet föll på en borderterrier som skulle kunna hänga med i svängarna. 1/4 2007 kom Baileys 8 veckor in i vårt liv. Världens sötaste valp såklart 🙂

31/8 2020 fanns han inte längre. Det var så otroligt ofattbart och är till viss del fortfarande. Han var mitt tredje barn och den jag träffade mest av alla, iaf sedan barnen flyttat ut. Det var pandemi, vi kunde inte göra annat än att gå runt hemma och bara känna tomhet och tystnaden efter honom. Så oerhört jobbigt. Men tack vare pandemin fick Baileys sitt absolut bästa sista halvår. Vi var med honom dygnet runt, båda två. Han älskade det!

Men så kom den där dagen när han började kräkas och slutade lixom aldrig. Han slutade äta, låg bara och sov. Veterinären sa att hon såklart kunde göra en stor och bökig undersökning, men ville vi verkligen utsätta honom för det? Till vilket pris? Skulle vi få en dag mer? En vecka eller en månad? Baileys visade så tydligt att han inte ville vara med något mer, så vi avböjde. Detta var en torsdag, veterinären tyckte att vi skulle ta helgen att ta vara på varandra, mysa och låta alla ta avsked – sen skulle han få gå. Å så blev det.

VI fick en helg med enormt mycket kärlek, där Baileys fick all vår uppmärksamhet. Familjen kom och gick. Alla försökte få i honom hans favoritgodis och favoritmat, men han ville inte äta. Inte ens blåbär som han älskade. Inte ens chips! Men han gillade uppmärksamheten och alla som kom till honom. Han låg som en kung i sitt soffhörn och slickade i sej all uppmärksamhet från alla håll.

Han hade börjat sova på golvet i sin säng igen, det var för jobbigt att klättra upp till oss – men den allra sista kvällen kom han upp. Jag somnade genom att ligga sked med honom och såg låg vi nästan hela natten. Sista morgonen och dagen var fruktansvärd. All man gjorde tillsammans var för sista gången. Och precis så tänkte man, sista frukosten, sista promenaden, sista… allt. Och kl 15.15 var det över. Då gav vi honom den sista nospussen och lämnade vi honom på golvet hos veterinären, på den filt han hade när han föddes. Kroppen var fortfarande varm, men han var lixom inte där längre.

Jag trodde hjärtat skulle brista. Jag har aldrig gråtit så i hela mitt liv. Tårarna tog aldrig slut. Det är tre år sedan och jag kan inte ens skriva detta utan att tårarna kommer igen. Jag saknar honom fortfarande så det gör ont. Sorgen är inte lika vass, men den finns absolut där fortfarande. Jag tänkte på honom varje dag och ser hans bild brevid sängen, i vardagsrummet och i hallen. Han är med. Överallt.

Jag får en enorm tröst i andra hundar och är så tacksam för alla som låter oss mysa med sina pälsbollar. Men jag vill inte ha en ny egen hund, det räcker så bra med att låna. En hund på heltid passar inte in i vårt liv längre och det visste vi från början. Vårt nya liv, utan hund, är ett liv där vi reser, flänger och far, vistas långa perioder hemifrån, kan ta en heldag med ett jobb utan att behöva fundera på något annat än oss själva och våra behov. Vi har en friare liv nu, så är det bara.

Vi minns vår knasiga Baileys med en oerhörd värme och saknad. Han finns alltid med oss i vårt hjärta.Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”3 år sedan sista nospussen

  1. Vilket fint inlägg! Jag blir verkligen så rörd jag med. Hundar är så fina djur och jag hoppas kunna få ha en hund i framtiden. Är själv uppvuxen med hundar 😍

  2. Har man inte haft djur så är det så svårt att förstå. Det är 13 år sen min lilla vovve fick somna in och jag saknar henne fortfarande. Visst är det mycket jobb med en hund, men hade kunnat tänka mig ha en del i en hund fortfarande. Någon att få gosa med, och någon som kan följa med på långa promenader. Den saknaden försvinner nog aldrig Ditt inlägg blev så känslomässigt så här sitter jag och gråter igen.

  3. Minns att mina föräldrar var så ledsna och nere när deras hund gick bort föra senhösten.
    En familjemedlem ska väl också saknas tänker jag för alla lämnar avtryck.

    Jag drömmer om en egen liten vovve men ställer mig hela tiden frågan om jag har tiden eller om jag kan ge den det liv som jag vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *