5 bokevent på 11 dagar

5 bokevent på 11 dagar

Det är mycket böcker just nu. Jag läser massor och har varit på hela fem olika event som handlat om böcker. Fler bokreleaser, men även en premiär av en tv-serie som bygger på en favoritbokserie. Har jag sagt att jag älskar att läsa!

Bokrejset började förra fredagen med mysig bokrelease av Christoffer Holst nya bok ”Himlen är en plats på jorden. Bokförlaget Lovereads bjöd in på grekisk afton, då större delen av boken utspelar sej just där. Dessutom åker huvudpersonerna husbil! Bara en sån sak! En härlig kväll, där jag var kvar typ sist 😛

Sen var det några dagars uppehåll i eventen, men då läste jag som en tok eftersom jag har en bokhög som snart når taket.

Just det! Jag får ofta frågan vad jag gör med alla böcker när jag läst dem. De flesta går vidare till käre maken och när han har läst dem har svärdöttrarna och mina föräldrar första tjing. De som blir kvar får mina bästa kompis Å först och främst, sedan ett gäng utvalda personer – lite beroende på vilken genre som blir kvar. Jag vet på ett ungefär vad var och en är intresserad av. Men jag behåller oftast ingenting själv, det skulle vara någon biografi eller särskilt dedikerad bok. Men oftast går allt vidare.

På onsdagen var det stor galapremiär av nya Amazon-serien ”Jana – Märkta för livet”. Jag plöjde Emelie Schepps hela serie om Jana, när vi åkte runt i Norge för ett par somrar sedan. Jag älskar att plöja en hel serie på en gång och få följa karaktärerna till slutet.

Galakvällen var en riktig höjdare! Jag filmade röda mattan (som var blå) och fick en trevlig intervju med författaren före visningen, sen fick jag ett mer privat snack efter. Det var så himla härligt att se Emelie verkligen njuta av sin kväll. Så där så det bara lyste om henne. En himla kul kväll och en riktigt bra tv-serie – se den!!!

Redan morgonen efter var det dax igen. Då var det pressfrukost med bokförlagen Romanus & Selling, Historisk Media, Bazar och bokförlaget Max Ström. En pressfrukost om böcker innebär att författare och deras förläggare berättar om sina kommande böcker. Så det var en god frukost och många intressanta böcker som gjorde mej nyfiken. Jag kommer alltså att ha en hel del att läsa i höst också 😛

Sen var det dax igen på lördagen, då en ny bokfrukost – men i ett helt annat format. Den här gången var det bokförlaget Printz som bjöd in både läsare och journalister till en mysig bokfrukost i Norstedts fina lokaler. Det var svinkallt att ta sej dit, men man blev varmt direkt man kom in av den mysiga stämningen. Här fanns också en hel del bekanta, både bland författare och besökare. Kul kul.

Ruth Kvarnström Jones var först ut med att berätta både om sin fantastiska bok om Grand Hotel. Hon berättade också om uppföljaren som kommer att handla om NK. Efter henne kom Åsa Liabäck, Anne-lie Högberg, Anna-Lena Brundin, Sofia Ymén och Veronica Alm för att berätta om sina böcker. Alla skriver i genren feelgood, även om Sofia dragit sej lite åt Cozy Crime på sista tiden. Bland åhörarna fanns även andra författare, så det blev många härliga pratstunder. Alla om böcker såklart!

Och igår var det sista svängen med bokevent för den här gången. Då en ny bokrelease med den fantastiska författaren Anders Nilsson. Han var rätt okänd för oss innan Bokmässan i höstas, men nu har vi träffats så mycket att vi känner oss iaf bekanta med varandra. Anders är den som skrivit filmmanusen till Falk-filmerna och även den hittills enda boken om Johan Falk (det kommer en uppföljare i höst). En otroligt karismatisk person som verkligen brinner för det han gör och fått två fina priser bara senaste halvåret för just ”Johan Falk – Slutet var bara början”.

”Spionernas Krig” som han nu lanserar är en historisk spänningsroman som bygger på verkliga händelser och personerna i boken har faktiskt funnits. Jag har kommit kanske 100 sidor och är fast. Det är spännande, välskrivet, ruskigt och lärorikt. Ett viktigt dokument helt enkelt och det blir säkert en film så småningom, det känns så ”filmigt” lixom.

Mitt bokrejs började och avslutades alltså med manliga författare och däremellan kom en himla massa kvinnliga. Jag läser av alla och i alla genre, vill ha en blandning av allt och lätta upp med massor av feelgood.

Nu har bokhögen växt till sej rejält igen. Som tur är så ska vi ut med husbilen och det utlovas härligt väder som gjort för att sitta ute och läsa. Ser ni mej i en campingsoffa någonstans med näsan i boken – så kom och säg hej 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

11 svar på ”5 bokevent på 11 dagar

 1. Mycket trevligheter. jag själv är inne i en svacka med bokläsandet, vilket jag har i vågor. Men dottern skulle komma hem med en bok hon läst i dagarna. Som barn och tonåring läste jag massor, men det blir nog så med en mamma som var bibliotekarie

  Kram Kajsa

 2. Men alltså, så kul det verkar! Ibland önskar jag att jag bodde liiite närmre Stockholm. Den här typen av event händer liksom sällan här nere i Hbg 🙂
  Just bokevent skulle jag verkligen uppskatta! Holst böcker gillar jag, har läst alla av Schepp och några av de andra kvinnliga författarna. Har dock inte läst något av Anders Nilsson, bara sett Falk på tv 🙂

 3. Vad kul att få gå på så många bok event. 📚😃.
  Jag har lyssnat på ”himlen är en plats på jorden”. Jag tyckte att den var väldigt bra 👍.
  Det är ju bra att du ger bort böckerna till familj & vänner så dem blir åter lästa.
  Jana är jag nyfiken på & vill se. Har inte lyssnat på någon av Emelie shepp. Men har en bok sparad i min bokhylla på Storytel av henne. Jag hoppas att jag gillar hennes böcker.
  Kul att höra på olika författare om sin böcker i lördags. Jag lyssnar på böcker 📚 av Åsa Liabäck & Sofia Ymén. Mycket bra författare båda två 😊.
  Inte läst någon Johan Falk bok. Men filmerna är Såå bra! 😊

  Då har du å göra nu då. Skriva om dessa bok eventen & läsa böcker 📚😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 4. Vilken fin titel: himmelen är en plats på jorden’ det är nog en bok som jag kanske hade kunnat tänka mig. Titlar säger ju mkt om en bok och omslag 🙂

 5. Så mycket roligt du är runt på och det var många event på 11 dagar. Jag skulle inte ens orka gå på ett som det är nu

  Det händer ju mer i Stockholm också, så det finns mer möjligheter

 6. Du anar inte hur avundsjuk jag är på dig, jag vill också gå på bokevent. Vad krävs för att man ska bli inbjuden? Jag ska nog kolla upp Sofia, jag gillar cosy crime 🙂

  1. Många event läggs ut på bla instagram för de olika bokförlagen. Jag recenserar ju bla böcker och film till vårt onlinemagasin och blir inbjuden till en del. Men ha koll helt enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *