Feeeelgooood i massor!

Feeeelgooood i massor!

Nu snackar vi feelgood hörrni! Den här högen är ett riktigt myspiller, en hög jag skulle ge min bästa vän. Jag känner mer och mer hur bra jag mår av feelgood och ”snälla” böcker. Men jag vill fortfarande varva med annat såklart 🙂

Feelgood ändå, det är en otroligt behaglig grej att sjunka ner med en feelgood-bok och bara njuta av en mer eller mindre förutsägbar story. Att vet att hur trassligt det än är så blir det alltid bra i slutet. Kanske låter banalt, men jag gillar det!

Den här högen har en mängd skiftande historier, i olika århundraden och olika miljöer. Men de har det gemensamt att alla slutar bra, det är ingen spoiler – det är så i feelgood 🙂

Vi börjar uppifrån som vanligt:

Tack vare Cecilia Harcourt – Julia Quinn

Jag tröttnar aldrig på Julia Quinns böcker. De är roliga, med snabb och humoristiskt dialog, det är härliga miljöer och personbeskrivningar och en liten historielektion på vägen. Har man läst alla böcker om Familjen Bridgerton får man som ett beroende, så man fortsätter med de fyra böckerna och Smythe and Smith, sen är det bara att fortsätta med Rokesby-serien där en och annan äldre Bridgerton dyker upp längs vägen.

I andra delen i serien Familjen Rokesby beger sej Cecilia Harcourt till Amerika när hennes bror försvinner vid fronten. Hon ställs nämligen inför valet att bo hos sin gammelmormor eller gifta sig med sin irriterande kusin om Thomas inte kommer hem igen. Men Cecilia väljer en tredje väg – att söka efter sin bror.

I jakten stöter hon på Thomas bästa vän, Edward Rokesby som hon hittar medvetslös på ett sjukhus. Hon bestämmer sig för att vårda honom – trots att det innebär en vit lögn. När Edward till sist vaknar har han en svår minnesförlust och kommer inte ihåg att han ens gift sej, men han känner igen Cecilia och trivs med henne och låter saken bero. Medan Cecilia söker efter sin bror, återkommer hans minne bit för bit.

Det är så härlig förutsägbart, gulligt och mysigt. Vad gör det att man vet hur det slutar? Ingenting! Det är vägen dit som är grejen 🙂

Anki åker till Paris – Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd

Detta är andra boken om Anki, som blivit änka och i förra boken var iväg på sin allra första utlandsresa ihop med väninnan Rose-Marie. Nu ska de återigen ut och resa och möta våren i Paris, där det dessutom är modevecka till Rose-Maries stora förtjusning.

Paris sägs dessutom vara de älskandes stad och Anki träffar faktiskt en stilig fransman på en bar och tänker att hon faktiskt kanske är någon som andra vill ha. Eller som hon själv säger: ”Jag är huvudperson i min egen pjäs och står i strålkastarljuset, mitt på scen och vill göra det bästa av mitt liv. Jag är trött på att vänta. Det är min dröm som räknas nu.” Nog blir det lite som en dröm alltid, fast kanske inte en sån dröm hon önskat…

”Anki åker till Paris” är en både rolig, varm och hjärtlig bok om vänskap och väldigt lockande miljöbeskrivningar. Jag blev väldigt sugen på en tripp, våren kanske finns i Paris?

Skärvor i skymningen – Sofia Ymén

Detta är andra delen den charmiga mysdeckarserie om Anya och hennes vänner i Amatördeckarnas bokcirkel. Man måste inte ha läst den första, men det underlättar.

I första delen har Anya och Fredrik precis flyttat till lilla Solviken. Nu har Anya öppnat sin lilla klädbutik i den gamla sjöboden och Fredrik gör sej redo för en längre utomlandsvistelse med sitt arbete. Anya har fullt upp och bekymrar sej inte så mycket för att bli ensam. Hon har både med hunden Fröding och Solvikens Kulturdagar som ska förberedas.

Men när ortens sömmerska hittas mördad i pastorsfruns glashytta, blir hon återigen indragen i ledtrådar och mordmysterier. Tillsammans med sina väninnor Nadia och Linnéa börjar de att nysta i mysteriet. Men det visar sig finnas många fler misstänkta än vad de först trott…

Precis som den förra boken är detta både vänskapligt och hjärtligt. En cozycrime med vackra miljöer och härliga karaktärer. Och jag tycker nog att författaren lyckas att överraska oss läsaren lite på slutet, iaf mej 🙂

Himlen är en plats på jorden – Christoffer Holst

Äntligen en ny härlig feelgood i husbilsmiljö! Här snackar vi vänskap, humor, härliga miljöbeskrivningar och sooool!

Först måste jag poängtera att Christoffer är ungefär lika gammal som min son, drygt 30 och oftast ändå skriver om äldre damer. Och han gör det så bra! Dessutom åker han själv runt i husbil och vet vad han pratar om när det gäller just den biten.

Den här gången handlar det om Mimmi som är nyskild och hittat livsgnistan igen. Hon bestämmer sej för att ta husbilen till Grekland och inget kan stoppa henne. Hennes närmaste väninna har allt utom livsgnista och är så sönderstressad som någon bara kan vara. Mycket beroende på den vuxna dotterns Lena som flyttat hem igen efter ett stort svek.

När Mimmi står packad och klar med husbilen utanför Lena och säger hejdå, bestämmer sej Lena i sista sekund för att följa med. Hon lämnar allt på bara fem minuter och sover sedan i flera dagar innan hon börjar piggna till. Å där börjar en historia av lögner, men även av vänskap och värme. Bokstavligt talat, för de når ju faktiskt Grekland och den härliga solen där. Och maten!

Christoffers böcker är alltid fulla med härlig mat och tips på goda drycker. Jag var faktiskt på bokreleasen och då bjöd man in till en Grekisk afton. Så härligt och passande!


Fyra otroligt härliga böcker, som man blir glad av och sådär skönt varm i magen. De är dessutom lättlästa och går snabbt att plöja igenom. På gott och ont så klart. En bra bok vill man ju gärna njuta av länge.

Jag har väldigt svårt att rangordna den här högen, de har så stor mysfaktor allihop – så det går bara inte. Men har man inte läst Bridgerton och alla de andra böckerna i serie, då kanske man inte ska ge sej på ”Tack vare Cecilia” först – då ska man antingen läsa de andra böckerna i serien eller öppna Christoffer bok som är helt fristående. Sen ska man läsa Sofias Ymens första bok om Amatördeckarnas bokcirkel, innan man öppnar den jag just skrivit om.

En härlig hög som jag rekommenderar alla!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

2 svar på ”Feeeelgooood i massor!

  1. Okej jag ska kolla upp Sofia Ymens böcker, jag gillar cosy crime och innehåller det något med böcker så blir det ännu bättre. Tack för tips 🙂

  2. Härliga böcker. Anki åker till Paris har ska vi sätta upp på vår läslista. Vi har precis börjat utse veckans bok på vår sajt så nu letar vi efter peppiga, härliga böcker att tipsa om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *