Matsedel v 17

Matsedel v 17

Nu har väl ändå våren och värmen kommit för att stanna? Fy sjutton så seg vintern var och vilket jäkla bakslag det blev för några veckor sedan. Men vi överlevde!!!

VI förbereder för första långresan men nya husbilen. Det är lite saker att fixa när man ska vara borta ett par veckor. VI jobbar ju på vägen och i den förra bilen hade vi väl invanda rutiner, nu ska vi skaffa oss nya. Spännande värre 🙂

I den nya bilen har vi ugn, det hade vi inte i den förra – så nu kan vi göra lite annan mat än tidigare. Hittills har det blivit en hel del matlagning i Omnina, som är en suverän grej när man campar. Ni hittar recept HÄR!

Senaste veckorna har vi jobbat undan bra, precis som jag önskat. Jag har faktiskt lagt in veckomenyer för flera månader framåt, så kan jag iaf släppa det ett tag. Ett stort stressmoment mindre. Så varje söndagmorgon finns här en ny veckomeny, oavsett var vi befinner oss.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Bolognese med en tvist (2 P/port, plus pasta)

Tisdag: Lax med citron och broccoli (4 P/port, plus pasta)

Onsdag: Pastagratäng med kyckling (35 P för hela gratängen)

Torsdag: Makaronilåda (30 P för hela)

Fredag: Kassler med senap- och basilikasås (6 P/port, plus pasta)

Lördag: Kyckling med pizzatäcke (2 P/port, plus ris/pasta)

Söndag: Grillat med vitkåls- och morotsgratäng (13 P för hela gratängen)

Vi grillar nån dag varje vecka nu, HÄR finns massor med grilltips både på grillat men även på tillbehör till det grillade, samt efterrätter som passar till.

Den här veckan passar faktiskt allt i matlådan, så passa på att fylla frysen! Jag vill särskilt rekommendera vitkåls- och morotsgratängen som passar superbt till grillat eller som tillbehör till vilket protein som helst. Det blir mycket pasta den här veckan, det brukar bli så när maten ska passa i matlådan – men den går såklart att byta ut både mot ris, couscous och grönsaker.

Ha en fin vecka!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *