Allt på ToDo-listan är avbockat!

Allt på ToDo-listan är avbockat!

Ni vet hur det är före en resa. Man har massor att göra och till slut gör man en ToDo-lista för att verkligen komma ihåg allt. Den listan jobbade vi hårt med igår.

Ni som hängt med här på bloggen och på instagram vet att jag började packa lite smått för någon vecka sedan. Jag har slängt ner grejer vartefter och försökt att tänka lite smart.

Vi åker charter och en nackdel med det är att man inte får ta med särskilt många kilo bagage, bara 6 kg handbagage och 14 kilo resväska. Det låter mycket mer än vad det är när kameror, extra batterier, skor, solkrämer, böcker och annat är nerplockat. Så klart hade vi för mycket med oss vid första försöket och fick direkt börja fundera på vad som skulle vara kvar hemma. Pälsbollen ligger mitt i packningen och gillar inte läget!

Gårdagen gick åt till att göra det där sista fixet. Som att hitta botten på tvättkorgarna, betala räkningar, bädda rent, dammsuga, fixa klorna på både hunden och mej, städa av och fixa rent allmänt. Senaste veckorna har gått åt till att fylla Du i Fokus med recept och texter, nu är allt klart och tidsinställt tom 17/2 och här på bloggen är alla veckomatsedlar färdiga till och med vecka 9 plus lite annat. På semestern kommer jag alltså knappt behöva ta fram datorn!

Nu säger många av er: ”Låt datorn vara! Ha semester!” men det funkar inte så när man driver ett onlinemagasin, en blogg och är sk influencer. Då är man aldrig riktigt ledig, hur konstigt det än kan låta. Å andra sidan är det ledigt för mej att inte ta upp datorn varje dag eller ens varannan dag. Så här har jag haft det i 14 år, det är inget konstigt. Så datorn åker med, men det mesta görs via mobilen.

Nu ska väskorna stängas och vägas en sista gång. Sen åker vi till min mamma som fyller år idag, firar henne, äter middag där och lämnar pälsbollen. Sen drar vi iväg till Best Western Hotell i Arlanda hotellby, där vi sover inatt. Imorrn 8.50 går flyget och 10 timmar senare landar vi i solen på Dominikanska Republiken. Då har vi semestern skönaste ögonblick framför oss. Det där när man precis kliver ut på flygplanstrappen, känner värmen slå emot en och vet att man har två lediga veckor framför sej. Så härligt!

Födelsedagsveckan är här! Ni hänger väl med?

Instagram @ marlenerinda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *