Har du också kommit sent?

Har du också kommit sent?

När jag reser har jag ibland ganska mycket otur vad det gäller att hålla tiden. Det har inte varit mitt fel utan handlat om förvunna flygplan, TVÅ gånger faktiskt och förseningar som gjort att jag missat anslutningsflyg och sedan fått flyga halva jorden runt för att komma fram.

Första gången ett flygplan var försvunnet var när jag skulle åka till Kroatien på Oliv-VM första gången. Det var sååå sjukt! Man kunde inte hitta flygplanet… efter flera timmar konstaterade man att det stod i fel hangar. Istället för att byta plan i Düsseldorf fick jag ta en extra tur till München innan jag äntligen kom med flyget till Split.

Nu senast var det när jag åkte till Filippinerna, då var inte planet försvunnet – då var vi istället försenade. Vi missade anslutningsflyget med en kvart typ och fick pga det sova på flygplatsen och sedan ta en liten omväg förbi Hongkong innan vi 9 timmar sent landade i Manila.

När man är så mycket försenad har man rätt till kompensation. Detta kan man förstås fixa själv och ta direkt med flygbolaget, men det absolut enklaste är att ta hjälp av någon av de aktörer som finns som tex Airhelp. Istället för att ta fighten på egen hand, gör Airhelp detta åt dej.

Låt säga att du begär ersättning för inställt flyg med tex Lufthansa, då skapar du bara ett konto, fyller i uppgifterna för flygnummer, ankomsttider och allt sånt och sedan sätter man du dej bara och väntar medan andra gör jobbet och tar fighten åt dej. Superbekvämt! Hur mycket man kan få beror på hur stor förseningen är, men upp till ca 6000 kronor.

Det tar några veckor att få besked och att sedan få pengarna i handen, men vem har bråttom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *