Alltid händer det nåt hos oss

Alltid händer det nåt hos oss

Jag som tyckte att det mesta gick ganska bra just nu… då händer det förståss nåt. Kanske inte så allvarligt, men sånt som ändå tar sin lilla tid att reda ut.

Junior var med sin tjej på skolavslutning. Han tog moppen dit, parkerade utanför skolan (trots att jag sagt att han kunde ställa den hos mormor som bor i närheten för säkerhets skull) och var med på flickvännens avslutning inne i skolan. När flickvännen ska kliva på moppen efteråt upptäcker hon att registreringskylten är borta. Junior vet inte om den saknades när han parkerade eller inte…

Han lämnar flickvännen hemma hos sej och kör sedan tillbaka den väg han kom för att leta efter skylten. Men han hittar den inte förståss. Då börjar mitt jobb! Anmäla skylten som förkommen hos polisen. Beställa en ny skylt hos Transportstyrelsen. Hämta en provisorisk skylt hos polisen. Inte särskilt komplicerat, men onödigt!

Hos Polisen var det ganska lång telefonkö, medan det hos Transportstyrelsen gick snabbt. Innan vi åkte till Polisen för att hämta skylten kollade vi att de inte skulle ha lunchstängt, eftersom detta var 11.45. Nej då, de skulle ha öppet 9-15 utan avbrott… eller hur? Klart det var lunchstängt när vi kom, så vi fick sitta där och vänta en stund och sen tog det ytterligare en stund att fixa skylten. Eftersom det nu var väldigt hög tid för lunch tog vi med oss Junior till vårt snabbmatshak och åt lunch där istället för hemma.

Nu är vi tillbaka i hemmets lugna vrå igen, en skylt rikare och magen full med mat. Skylten monteras nu för fullt på moppen och får sitta där tills vi har en i original igen. Då blir Junior 80 kr fattigare, det är nämligen vad en ny regskylt kostar nu för tiden.

Så mycket jobb för en så onödig grej. Undrar om den är snodd eller tappad???

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.