Ännu fler frågetecken!!!

Ännu fler frågetecken!!!

Idag var det alltså dax! Dax för ett besök på den ögonklinik som jag valt för att fixa mina ögon. Idag var det iofs bara undersökning för att se om jag skulle bli godkänd för ett ingrepp… och det blev jag… kanske… tror jag… Det var många frågetecken innan vi åkte dit. Ännu fler när vi kom därifrån.

Alltså: jag mötte upp Martin vid Mariatorgets tunnelbana för en lunchdate innan ögonbesöket. Vi hade googlat fram ett sushiställe med buffé på Ringvägen som låg bra till. Helt ok mat och service. Vi hade gott om tid att hitta till kliniken och sätta oss tillrätta i väntrummet. Ett ställe med riktigt mysig stämning, lugn och stressfritt.

Jag blev inkallad till en ung tjej som gjorde en miljon tester av olika slag. En klassisk synundersökning och sen en massa maskiner som mätte både det ena och det andra och det tredje. Jag ville att Martin skulle vara med och höra vad hon sa, så jag säkert skulle få med allt. När alla tester och undersökningar var färdiga sa hon inte ”ok” eller ”ska vi boka tid för operation”? Istället sa hon att jag hamnade emellan flera olika alternativ. Jag var inte klockren för någon behandling som hon med gott samvete kunde rekommendera.

Då kan man ju tänka: Va bra att hon inte bara försöker sälja in en operation (den dyraste) för att tjäna pengar på mej. Det gör ju ändå att förtroendet ökar för kliniken. Samtidigt tänker jag: det är så jäkla typiskt! Varför ska det alltid strula när jag ska göra något?

Problemet är att mitt ”ålderseende” inte är tillräckligt dåligt än för att byta linserna i ögat. Jag kan alltså vänta ett tag eller göra en laser. Men gör jag en laser så kommer jag ändå att behöva läsglasögon i framtiden. Bägge ingreppet går att göra, men det är inte säkert att jag blir nöjd med något av dem.

Så nu ska ögonläkaren som utför operationerna ringa mej nästa vecka, för att prata om hur han ser på saken. Då har han dessutom kollat upp om det syns tecken på gråstarr mm. Eftersom det finns en risk för mej att få just gråstarr så är det ett linsbyte jag vill göra, för då slipper man den sjukdomen. Å andra sidan handlar det om en skillnad 12 000 spänn, en laser kostar ”bara” 22 000 kr.

Så nu vet jag varken ut eller in. Luften gick lixom ur mej. Jag har ju varit nervös bara för det här besöket och nu ledde det ingen vart ändå. Så det är bara att vänta på att ögonläkaren ringer nästa vecka och se vad han har för förslag och sen fundera ett varv till. Jag vill/kan ju inte ha glasögon längre! Jag kan ju inte gå runt med plåster på näsan hela tiden.

Jaja, inte mycket att gör mer än att vänta och se. Å sånt är jag ju ganska dålig på…

Jag ska eventuellt operera min ögon och är fullständigt panikslagen. Men så fort man kom in på kliniken så blev man lugn… personalen är proffsig, miljön är lugnande. Man kan ställa tusen frågor utan att uppfattas som jobbig och undersökningarna är omfattande och supernoggranna. Här är jag i trygga händer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *