Äntligen!

Äntligen!

I eftermiddag ska jag åka till Järna Vårdcentral och träffa en ny läkare. Eller… ny och ny… det är en gammal bekant till familjen. Han har alltid sagt att man inte ska vårda sina vänner, men när man inte får hjälp från annat håll då? Idag ska han få titta på mej och förmdoligen skicka vidare mej till en massa olika ställen. Gissar på en magnetröntgen av benet och ett gäng prover på sköldörteln.

Jag har alltså haft ont i benet i drygt ett år. Det gör enbart ont vid belastning, inte vid beröring, tryck eller annat. Numera är det också ganska svullet och det hjälper inte med antiinflammatorisk medicin. Det är värst när jag suttit stilla en stund, då gör det så ont att jag knappt kan gå på det. Man har kollat upp att det itne är en propp, i övrigt har tiden bara gått…

Jag har dessutom alla symptom på att sköldkörteln inte fungerar som den ska, men eftersom värdet som ska visa på en förändring ligger 0,1 under riskvärdet – så gör inte min vanliga vårdcenral mer. Att jag är så trött att jag mår illa, glömmer i princip allt jag inte skriver upp, har ont i halsen konstant, ont i ögonen, blir andfådd lätt och en massa annat – det struntar man i. Nu har jag skrivit ner alla symptom på ett papper, så får vi se vad doktor Kompis säger.

För en gångs skull hoppas jag alltså att det är något fel på mej… eller ja, det är klart att det är nåt fel. Man ska ju inte känna sej sjuk dygnet runt. Vad jag menar är att jag hoppas man hittar en orsak till varför jag mår som jag gör och att det finns något att fixa det med. Att man inte bara säger ”alla är lite trötta på vintern”, som man gjorde på min gamla vårdcentral. För mej handlar det itne om lite trötthet på vintern, jag är trött JÄMT! Oavsett sommar, vår eller vinter. Så trött att jag kan somna när jag sitter och äter… eller bara jag sätter mej och klappar hunden i fem sekunder. Det är inte normalt!

Så håll nu tummar och tår för att allt går bra idag och att jag får hjälp!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *