Att hänga med i utvecklingen – videoredigering

Att hänga med i utvecklingen – videoredigering

Ända sedan innan jul har jag försökt att förstå detta med videoredigering i mobilen. Jag efterlyste enkla program och laddade ner några stycken, men fick det inte att fungera. När saker inte fungerar efter 3-4 försök så ger jag upp, längre än så sträcker sej inte mitt tålamod. Efter ett tag brukar jag testa igen…

Vi hade en idé om att vi skulle ta tag i detta på semestern, men det blev inte. Bland annat för att internet var så dåligt på Kap Verde och för att jag knappt ens hade lust att tänka där. Så det har lixom bara inte blivit… förrän idag!

Idag tog jag en snabb tur till Fotomässan och precis när jag skulle gå därifrån startade ett föredrag om… Tada: Videoredigering i mobilen! Jag stod och lyssnade en stund men insåg rätt snabbt att detta var ju precis vad jag letat efter, så jag satte mej ner. Någon som kan rekommendera det absolut enklaste programmet och visa hur man kommer igång. 30 minuter senare hade jag allt det!

Josefina på Moderskeppet rekommenderade tre enkla appar för iPhone; Adobe Clip, iMovie och Luma Fushion. Hon rekommenderade oss också att filma liggande, annars får man en svart ram runt hela filmen som är ganska ful. Jag har testa iMovie men inte fått det att funka, kanske för att jag bara filmat stående? Hur som helst så laddade jag snabbt ner Adobe Clip och på tåget satte jag mej och testade lite och på bara någon minut hade jag fixat mitt klipp!

Alla har ju en YouTube-kanal, vilket vi också funderat på. Men det har ju varit uteslutet när man inte ens kan redigera sina klipp… men nu kan jag ju det! Så nu kanske funderingen blir verklighet, kanske kommer Jikitas YouTube-kanal inom kort  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *