Bästa midsommaren på länge!

Bästa midsommaren på länge!

Jag är ju inte mycket för högtider. Midsommar och nyår har stått väldigt långt ner på listan, eftersom vi oftast firat dessa ensamma. Det där att höra till en gemenskap har inte funnits på säkert 30 år, men nu är det annorlunda 🙂

Sedan barnen kom och särskilt sedan jag skilde mej från barnens pappa, har högtider enbart varit en plåga. Det är inte många som bjuder in en ensamstående morsa med två ungar i släptåg. Det är heller inte någon som kommer när den där morsan bjuder in… det var lixom bara att tugga i sej efter några försök.

Men nu är det annorlunda! Jag har Martin och behöver aldrig vara ensam. Vi har istället varit ensamma tillsammans, för vi blir fortfarande inte inbjudna. Men med husbilen har allt förändrats! För andra året i rad firar vi med vännerna Ludde och Annelie och det är sååå mysigt. Förra året var vi några fler, i år var det bara vi och två av deras barn.

I torsdags körde vi den korta sträckan mellan vårt hus i Löttorp och Sandbybadets Camping. Vi hann precis installera oss innan Annelie och barnen kom i en liten bil, en stund senare kom Ludde i stooor bil. Tillsammans ordnade vi ett boende mellan våra husbilar som skulle bli vår basecamp kommande dagar.

På midsommarafton behövde kompisarna fylla på kylen lite, så jag tog med Annelie och ungarna (de är 13 och 21) på en kort sightseeing i världsmetropolen Löttorp med omgivningar.

Vårt lilla midsommarfirande började inte förrän på kvällen. Är det 25 grader och man har Sveriges längsta och finaste sandstrand så tillbringar man tiden på stranden. Det gjorde ungarna och Annelie, medan vi andra hängde i solen vid bilarna. Äntligen fick vi tid att prata ordentlig, umgås och bara vara.

Vi hittade på ett nytt recept och fixade godaste räktårtan. Nu börjar vi vakna till igen och nya idéer poppar upp i skallen. Vi filmade inte när vi gjorde den, men ett recept kommer iaf på duifokus.se inom kort. Röran i tårtan blev sådär herrejössesgod så man helst bara vill äta den med sked 🙂

Vi spelade sifferkubb och ett annat spel och pratade och pratade och pratade. Innan vi väldigt nöjda gick och la oss. Det var en himla mysig kväll!

På midsommardagen hade vi möte bestämt med vd’n på Böda Camping för att få detaljerna kring vår nästa husbilsträff. Vi kollade in ”vårt” område och det som kommer att vara öppet när vi är där. Träffen blir 9-12 maj 2024, så det är lite tid kvar. Men man kan börja boka redan nu till helgen, ni kommer väl?

Efter besöket på Böda drog vi iväg gänget på en sightseeing kring norra Öland. Vi var till fyren Långe Erik, gick runt i Byxelkrok, såg Byrum och raukarna och åkte längst kustvägen tillbaka till Löttorp. Sen var vi rätt möra och hungriga allihop. Men prata och spela lite orkade vi 🙂

Å sen var det roliga slut. På söndagen var det dax att packa ihop. Men vi hade haft några riktigt härliga dagar och hunnit att verkligen umgås, det som vi aldrig hinner på husbilsträffarna. Nu har vi nog hunnit avhandla allt vi behöver för en bra tid framåt. Så visst var det lite ledsamt att ta avsked, men ok ändå. Vi ses i september igen.

Medan de åkte tillbaka till Eslöv och Trollhättan (det finns en anledning till att deras youtube-kanal heter Our Third Home) så drog vi ett par mil norrut. Det berättar jag mer om sen 🙂

Detta var den finaste midsommar på många, många år. Både vad gäller väder, plats och sällskap. Ett härligt minne att spara i minnesbanken.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

16 svar på ”Bästa midsommaren på länge!

  1. Det verkar superhärligt och räktårtan ser väldigt yummie ut!
    Det där med att inte bli inbjuden när man är ”ensam” är så konstigt eg. Vem bryr sig idag om det är jämnt vid bordet eller ej? Har en vän där maken jobbar borta långa perioder och har alltid varit noga med att bjuda in henne och barnen. Men de har däremot aldrig bjudit tillbaka när min man varit iväg på mässor eller långresor och jag har suttit själv..

  2. Åh vad härligt det låter. Känner igen den där ensamheten, men det har varit mer ensamt de sista åren. Blir mer och mer sugen på husbil då jag läser allt du delar med dig av

  3. Låter mysigt, så trist att vara ensam men det blir ju tyvärr lätt så, har också varit ensamstående ett bra tag i mitt liv.. vilken härlig midsommar ni verkar ha haft.. härligt att kunna ta husbilen och åka iväg när man känner för det..Räktårtan såg också god ut..

  4. Vad tråkigt att känna så att man inte blivit bjuden. Fint nu då att ni blur bjudna och att husbilen för er samman med nya vänner. Samt så mysigt ni hade det och gott ser deet ut

  5. Vilken härlig midsommar ni har haft! Undrar om det är typiskt svenskt det här att man måste passa in så perfekt på alla sätt för att få umgänge. Det finns alla möjliga ”kombinationer” av människor som verkar vara svårmixade. Singlar som inte blir bjudna till par, ensamstående som inte blir bjudna till familjer, nyinflyttade som inte tas med i umgänget på landsbygden osv. Tråkigt och dåligt tycker jag att det är.

  6. Det där med inbjudan med är så konstigt i vissa lägen. Antingen ska man var ett par el höra nära intill varandra. Men tur du nu hittat rätt personer att umgås med 🙂

  7. Vilken underbar midsommar ni hade, låter helt perfekt! Räktårtan ser riktigt god ut. Härligt att ni har funnit vänner som ni verkligen trivs med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *