Matsedel v 26

Matsedel v 26

Midsommar är över och juli står för dörren. Den här veckan firar vi två år med Peppe, husbilen alltså. Snacka om att det hänt mycket sedan vi hämtade honom och att vi fått ett helt nytt liv!

Vi har varit ute på ”rull” så mycket vi kunnat de senaste två åren. För ett par veckor sedan rullade vi iväg för att fira midsommar på Öland med husbilskompisar, men även för att jobba. Nu i veckan drar vi till Kalmar där vi ska se premiären av årets sommarteater på Krusenstiernska och sedan drar vi vidare till Vallarna i Falkenberg för nästa premiär.

I år blir det även Diggiloo som vi ska se på Hooks Herrgård. Det ska bli så kul! Men det är ju jobb, så vi ska förbereda oss för att fota, filma och göra intervjuer och sedan ska texter skrivas och filmer redigeras.

Våra experiment med husbils/husvagns/båtmat fortsätter. Några har vi redan, de hittar ni HÄR. Många har efterlyst mat som går att laga i små utrymmen, så vi vet att det är efterlängtat. Ge oss gärna tips på sånt som ni tycker att vi ska fixa recept på, särskilt sånt som blir bra i Omnia. HÄR finns ett samlat inlägg på bra bil husbil/husvagn/båt/små kök.

Häng gärna med på vårt äventyrskonto på instagram @jikitaspaaventyr och vår Youtube-kanal, där lägger vi upp resor och annat spännande som vi får vara med om. Där finns även I Peppes Kök, korta filmer där vi lagar mat i husbilen.

Här är veckans matsedel:

(Siffror är för Viktväktare)

Måndag: Halloumirösti (42 P för hela röstin)

Tisdag: Fiskbullar i tomatsås (fr 5 P/port, plus ris)

Onsdag: Omelett med skinka (7 P för hela)

Torsdag: Pizzarulle (12 P för två rullar)

Fredag: Stora räkor i chili- och kokossås (6 P/port, plus pasta)

Lördag: Kyckling med chili- och limesås (4 P/port, plus pasta)

Söndag: Grillat och superenkel potatissallad (23 P för hela skålen)

Röstin och pizzarullarna går att äta kalla och funkar bra på picknicken. Fiskbullarna, räkorna och kycklingen blir toppen i matlådan, så passa på att göra lite extra om ni är hemma och har tillgång till frys. Vi har ett minimal frysfack i husbilen, där finns nästan bara pulled chicken till sallad, wraps och tacos. Gott gott! Ett tips att alltid ha det i frysen, underlättar enormt när man vill äta något snabbt och gott.

Ha en toppenvecka och njut av sommaren!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *