Bröstförminskningen är det bästa jag gjort!

Bröstförminskningen är det bästa jag gjort!

Idag fyller C-kupan 6 månader! Jag kan lugnt konstatera att det var mitt livs bästa beslut att ta bort de där tunga E-kuporna. Visst trodde jag att det skulle bli bra, men så här bra kunde jag aldrig drömma om! Jag fattar inte att jag inte tog tag i det tidigare.

Jag hade en TUNG E-kupa. Med mina 156 cm ska man inte ha så stor tyngd på överkroppen, då får man ont lite överallt. Jag har inte fattat förrän efteråt hur tungt det var och hur ont jag faktiskt hade. Är man så kort och har så mycket överkropp kan man inte ha vilka kläder man vill, allt sitter fult, man kan inte ligga som man vill, det gör ont när man tränar osv. Men så länge jag vägde för mycket fick jag gilla läget, en bröstförminskning kommer inte ens på tal om man har mer än 25 i BMI.

Jag hade alltså inget val, ville jag ha mindre bröst så var det bara att gilla läget och gå ner i vikt. Det var bara att sätta igång, målet var ju glasklart. 10 kilo skulle bort och jag går ner väldigt långsamt i vikt, så det tog tre år innan jag var i mål och kunde be om en remiss. Jag hade fått ja ungefär 15 år tidigare, men då hamnade jag mellan stolarna och orkade inte ta tag i det. Att jag skulle få en chans till trodde jag aldrig! Men det fick jag! Det var inte ens några tveksamheter.

I december 2013 fick jag ok och i augusti 2014 var det dax. Operationen tog 3 timmar, allt gick bra och nästan 8 hekto opererades bort. E-kupan blev en liten nätt C-kupa och jag har knappt haft ont alls efter operationen, inte ens dagen efter. Allt har gått superbra och läkt jättefint. 6 månader senare har ärren bleknat, men syns förstås en del. Det struntar jag totalt i! Längst ut på ena sidan syns ärret lite utanför behån, men det stör mej inte alls.

Jag kan röra mej som jag vill, springa, hoppa, träna. Jag sover bättre, har inte ont i varken nacke eller rygg. Jag kan ha vilka kläder jag vill, till och med framknäppta skjortor och jag har samma storlek på alla plagg  – inte 46 på överkroppen och 38 på underkroppen. Jag ser mina fötter! Och kan se att knyta mina skor, jag slipper göra det på känn  🙂

Det här var värt precis allt! Jag har ett helt nytt liv! Efter operationen har jag gått upp några kilo, men kroppen är strarkare och har fått muskler på helt nya stället. Så de kilona kommer att försvinna under våren. Jag har blivit helt klädgalen och ser fram emot en vår och sommar med ett helt nytt utseende. Bara en sån sak som att kunna ha en trekantsbikini eller en sommarklänning utan behå under, med bar rygg! DET ska jag ha i sommar!

Att ha ett mål med sin viktresa kan ibland vara avgörande för att orka hela vägen fram och lyckas. Det här var mitt mål och jag ångrar mej inte. Det är det bästa jag har gjort för mej själv och min kropp. Vill ni veta mer om operationen så finns allt under kategorin ”Bröstförminskning”, hela vägen dit, operationen, läkningen och bilder. Jag vet att ni är många som drömmer om en sån operation, precis som jag gjorde. Låt inget stoppa er!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *