Curlingföräldrar

Curlingföräldrar

Såg ni det där programmet med ett gäng söndercurlade ungdomar som ska bo ihop i ett hus och helt plötsligt ta hand om sej själva? Jag har inte sett det, men såg lite på Debatt och har läst artiklar… här finns en

Det är ju faktiskt helt sjukt! Det är ju inga småungar, utan 22-23-åringar som det handlar om. De har ett beteende som passar en 5-6-åring, där föräldrarna fixar deras mat, tvätt och städning. Är det inte meningen att man har en läroperiod upp till sisådär 17-18 när man sen enligt lag ska anses som vuxen? Att i vuxen ålder ha folk som plockar efter en, tom städar ens rum eller den egna lägenheten är ju helt sjukt! Sånt kallas slavgöra om det inte betalas för! Det är bara att ringa ”Husfrid” eller nåt annat ställe så utförs samma tjänster mot betalning.

När jag var 23 hade jag flyttat hemifrån för länge sen, jag hade eget hus och mitt första barn föddes. Jag säger inte att jag var eller är mästare på att städa – låååångt ifrån! Men jag tog iaf hand om min egen skit och tog ansvar för mitt liv. De här ungdomarna har ju ingen aning om vad det betyder att vara vuxen! Men det är ju inte deras fel! Det är ju föräldrarna som gjort dem till vad de är. Precis som tillfället gör tjuven har de här ungdomarna utnyttjat sina ”snälla” (korkade) föräldrar. Klart man inte gör något när man inte behöver! Men vad skulle de göra om det hände deras föräldrar något…?

Jag var självständig när jag växte upp och har försökt att fostra mina barn i samma anda. Har de behövt pengar har de fått fixa det själva, de har sålt blåbär, pantat flaskor, sålt jultidingar osv. Bägge skaffade extrajobb tidigt och har nu haft sina jobb så pass länge att det ser bra ut i en CV. Ingen av oss är särskilt bra på att städa, så det har vi oftast gjort tillsammans. Däremot var de tidiga med att fixa och förbereda mat till oss alla. Det vet vad som ska göras i ett hem och klarar av det alldeles utmärkt och de är 16 och 17 år gamla. Mina ungar är inte extra duktiga eller så, det vet lixom inget annat.

Klart ungdomarna i programmet vet att de är ute och cyklar, annars hade de väl inte varit med? Klart de vet att de utnyttjat sina föräldrar, bara för att de är bortskämda och lata behöver de ju inte vara dumma… Frågan är bara hur förbaskade de kommer att vara på sina föräldrar när de inser hur mycket de borde kunna och särskilt när de får egna barn? När de inser hur mycket de borde fått lära sej som små och som de nu borde kunna sköta på egen hand. För vem vill egentligen be mamma om hjälp med allt i sitt nya, egna hem? Jag hoppas att svaret är: ingen!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *