Har Du tänkt ett steg längre…?

Har Du tänkt ett steg längre…?

För 7 år sedan skrev jag mitt första testamente. Då hade min bästa kompis dött och jag skulle ut på långresa, jag ville vara säker på att mina tillgångar hamnade i rätt händer. Mycket har förändrats sedan dess och nu var det dax att göra lite ändringar i texten.

2003 levde jag ensam med mina barn och hade det ganska kämpigt. Jag såg inte då hur jobbigt det var, men så här i backspegeln kan jag se att det var riktigt tufft. Idag lever jag tillsammans med Martin och har det jätte bra! Vi är inte gifta och kommer kanske aldrig att bli. Jag vill inte heller att han ska ärva mej så länge mina barn finns i livet även om vi skulle vara gifta. Allt detta vet han och detta står även i mitt nya testamente. Skulle vi gifta oss blir det äktenskapsförord.

Jag vet att många tycker att man inte ska tänka på det värsta, dödsfall, skilsmässa osv. Men det är ju en viktig del av livet. Det enda vi kan vara helt säkra på är att vi ska dö! Å det kan ju bli mycket tidigare än vi tänkt oss… det har ju den senaste tidens händelser visat oss ganska tydligt.

Så nu är mitt testamente uppdaterat. Nu ska bara någon (två vittnen) skriva under det också. Det känns tryggt att ha ordnat detta och jag rekommenderar er andra att göra det också. Man vet ju aldrig vad som händer…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *