Cykel på vift och en jäkla massa trassel

Cykel på vift och en jäkla massa trassel

Så gott som alla som åker husbil har cyklar med sej, det har vi också haft. Vi har dock haft våra stora, vanliga cyklar hemifrån, som tar rätt mycket plats. Det ville vi ändra på och beställde varsin cykel. Martins kom direkt, min hade vi lite problem med. Minst sagt.

Jag har varit helt emot elcykel. Jag vill trampa själv och få motion. Man sitter så mycket ändå när man bor i husbil, så den lilla motion man kan få vill jag ha. Men så bytte vi husbil och behövde mer plats i bagageutrymmet. Visst kan man hänga cyklarna bakpå, men det är så många av våra bekanta som fått cyklarna snodda – så där vill vi inte ha dem. Dessutom bli ekipaget längre och cyklarna blir skitiga. Ska vi ha cyklar, ska de få plats i bagaget.

Vi måste ju gå eller använda cykel när vi ska handla, ibland kan det handla om rätt långa sträckor. Så när Martin fick en bra deal på jobbet gav jag till slut med mej. Han beställde sin cykel och fick den direkt. Han hittade en passande cykel till mej som han beställde, den kom definitivt inte direkt. Efter ett par veckor efterlyste vi den och försökte annullera ordern eftersom vår avresedag närmade sej. Men det gick inte eftersom den var på väg. Vilken dag som helst skulle den komma. Det kom iaf en hjälm…

Martin kontaktade kundtjänst massor med gånger och fick vet att just precis den dag vi bestämt oss för att åka, ja då skulle cykeln levereras. Fredag innan lunch. Det kom ingen cykel. Återigen kontaktade han kundtjänst, nu skulle den komma på måndag innan lunch. Så vi fick stuva om lite i programmet och åkte iväg över helgen som planerat, men kom hem på söndagkvällen för att invänta cykelleveransen på måndagen. Tror ni det kom någon cykel? Nope, Njet, Nej.

Nästa bud var tisdagen, innan 19. Jag vet inte hur många gånger Martin pratade med UPS kundtjänst. Det kom såklart ingen cykel då heller. Nu var vi rätt frustrerade. Vår resa hade försenats ganska många dagar, nu kunde vi inte vänta längre – vi hade jobb att göra! Så vi sa att de får lasta av cykeln, som tydligen legat på en lastbil och åkt runt i flera dagar, så skulle vi ist hämta cykeln.

På onsdagen, efter att vi helt säkert fått veta att cykeln låg på UPS terminal, åkte vi omvägen till Järfälla för att hämta den. Otroligt nog så fanns den faktiskt där! Martin hämtade ett rätt trasigt paket. Hur i hela friden skulle cykeln se ut? Hur trasig skulle den vara? Vi hade inte tid att undersöka saken närmare, utan stuvade in den i bilen och körde vidare.

Inte förrän på midsommarafton fanns det möjlighet att se hur illa det var. Medan jag var ute och red med Anne, tog Martin och Stefan tag i cykeleländet. Jag ville helst slippa se hur illa det var… men det var inte så illa trots allt. Stödet var av och där var små repor, men det kan man ju leva med. Den gick iaf att cykla med och vi hade varsin cykel som gick att använda när vi är ute och åker.

Efter reklamation fick vi välja på att returnera cykeln och få en ny, eller få tillbaka 20% av priset. jag måste ha en cykel, och ett stöd kan man alltid köpa – så vi valde pengarna. Visst är det lite bökigt att jag inte kan ställa ifrån mej cykeln just nu, men det blir bökigare att vara helt utan. Så det får helt enkelt vara så här tills vi hittar ett stöd som passar.

Idag tog vi första cykelturen. En mil runt om i Kalmar. Det gick hur bra som helst. Elcykel är definitivt praktiskt när man ska åka lite längre, men särskilt mycket motion blir det ju inte. Jo, om man slår av eldriften, men då tappar man ju hela vitsen. Häcken däremot gillar att det går snabbare så man inte behöver sitta lika länge som med vanlig cykel. Ajaj, så ont den gör – imorrn får den vila 🙂

Nu har vi iaf varsin elcykel, de är hopfällbara och får mycket bättre plats än våra gamla. Tydligen kan vi åka 5-6 mil på en laddning. Vi har fått en massa tips om hur vi ska handskas med batterierna av en bekant som är brandman. Man ska absolut inte ladda dem på natten eller utan uppsikt. Ett skadat batteri, tex som man tappat i backen – ska ersättas. Och lite annat braåveta. Jag tycker det är lite läskigt hur lätt det är att batterier börjar brinna och snabbt förloppet är. Huvudsaken är iaf tydligen att inte ladda när man inte har koll. Å det gäller ju faktiskt alla batterier, även mobilen. Värt att tänka på.

Nu har vi iaf varsin cykel och de kommer att användas flitigt! Däremot kommer vi aldrig mer att använda UPS om vi inte måste, vilket jäkla skitföretag. I klass med både PostNord och SL. Det vill inte säga lite alltså…


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

3 svar på ”Cykel på vift och en jäkla massa trassel

  1. När det går troll i saker 🙂 Förstår frustationen och man blir så irriterad. Av samma anledning väljer jag bort postnord i största möjliga mån. Tur den kom till rätta i alla fall, något mörbultad.

  2. Så frustrerande när leveranser inte funkar. Hur svårt kan det vara liksom… allt spåras ju idag!
    Har bara testat elcykel en gång, i Italien. Är såå tacksam över den hjälpen i backarna där… puh!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *