En vecka i Kalmar

En vecka i Kalmar

Efter en härlig midsommar var det dax att rulla vidare. Nu skulle vi köra tvärs över hela södra Sverige, för att landa i Kalmar där vi skulle stå och jobba under veckan. Småland bjöd oss på ett fantastiskt väder, bättre kan det knappats bli 🙂

Anledningen till att vi är i södra Sverige varje juni är utomhusteatrarna. I torsdags var det premiär i Kalmar på fina Krusenstiernska teatern. För att underlätta och samtidigt ha lite mys på vägen står vi gärna på plats några dagar innan. När vi såg att First Camp hade erbjudande på campingen i Kalmar bokade vi snabbt in hela veckan där. Så efter en natt på Revsudden strax utanför Kalmar, rullade vi in på First Camp Stensö i måndags.

Eftersom Martin har jobbat som vanligt i veckan har vi varit beroende av el och bra uppkoppling. Då kan man inte stå var som helst i Smålandsskogarna. Det var något vi upptäckte förra året, när vi stod i Gnosjö och knappt kom ut på internet. Kan tyckas vara en bagatell och ett lyxproblem, men vi jobbar ju på vägen och då måste det funka. Revsudden funkade iaf jättebra, så dit återkommer vi.

Efter lunch på måndagen rullade vi in på Stensö och fick en plats på en av deras husbilsplatser som ligger direkt bakom receptionen. Där är 18 platser, har jag för mej, men gott om plats för både bil och utemöbler. När till ett litet servicehus (servicehus 1) med toaletter och duschar, men doftade inte direkt hallon där – så vi valde att duscha i servicehus 2 istället.

Stensö ligger fint på en udde med vatten på flera sidor. Det är kanske 500 meter till stranden, finns flera fina promenadstråk och en höghöjdsbana. Vi cyklade in till stan på kanske 5 minuter och 10 minuter bort ligger Ica Maxi. Vi fick testa våra nya cyklar flera gånger, funkade hur bra som helst!

Några dagar på samma plats hinner ge rutiner, så vi började med en liten promenad varje morgon och avslutade dagen med ytterligare en. Vädret har varit perfekt, promenader i shorts och linne är de allra bästa. Att kunna sitta ute och jobba eller inne med takluckor och dörren öppen – så härligt! Vi har faktiskt fått massor gjort och kunde tom jobba lite i förväg.

Veckan avslutade med premiären av Oj då… en till?! på Krusenstiernska. En himla rolig dag! Det berättar jag om i nästa inlägg.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”En vecka i Kalmar

 1. Så skönt det ser ut med promenader i shorts och linne! Själva drog vi norrut och har t o m använt långkalsonger en dag på en utflykt med båt då temperaturen inte kommer upp i tvåsiffrigt. Ha det gott!

 2. Härligt väder ni har. Känns som om det bara regnar här med någon dag galen hetta 🙂 Vi har helt klart skapat oss ett beroende av fungerande internet.

 3. Men hjälp och tack i samma tanken.
  Jag bodde på Stensö när jag gick på gymnasiet och pluggade VDBU.

  Stensö camping ger mig lite magknip idag trots att det är 35 år sedan det hände nu. Men en tjej i ett av mina dåvarande kompis gäng hängde sig i ett träd ute på Stensö efter en händelse under hennes sommarsemster utomlands är vad alla tror eller trodde då i slutet av augusti.

  Men innan dess var jag ofta vid vattnet och badade där ute då jag bodde några minuter därifrån campingen och badet….

  Tack för att du tar oss till spännande platser runt om i landet.

  https://kamillaskamera.com/

 4. Vilka härliga utsikter plats ni hade på den campingen. Det måste ju kosta mkt o åka runt med. Men det ser mysigt ut 🙂

 5. Vad vackert det verkar vara i Kalmar och Småland. Kan tänka mig att det finns jättefin natur att gå promenader i 🙂

 6. Låter smart att komma till en camping några dagar innan ni ska jobba/intervjua människor ifrån teatern.
  Service hus är viktigt att det är fräscht.
  Ska ni kunna leverera bra jobb. Så måste ni ju ha bra uppkoppling. Så skönt att ta en morgon promenad & kvälls promenad. Oaaoo vilken fin bild på solnedgången! 😃😍

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *