En midsommar att minnas

En midsommar att minnas

Jag har lite svårt för alla högtider, då vi med ett fåtal undantag alltid sitter ensamma. Ni som hängt med här några år, vet att jag haft rejäl ångest vid vissa tillfällen. Sedan vi skaffade husbil har iaf midsommar blivit betydligt trevligare 🙂

Midsommar 2021 var den sista utan husbil. Då grävde vi upp halva trädgården för att Peppe skulle få plats där. Den midsommaraftonen slet vi i trädgården och hade inte så mycket tid att fundera på att det ens var midsommar. Jag tror att vi åt sushi det året.

2022 var vår första midsommar med husbil, den firades med hela åtta nyfunna husbilskompisar på en liten ställplats i Småland. 2023 firade vi med två av dem på Sandbybadets Camping på Öland. En ny tradition alltså, eller rättare sagt; äntligen en tradition – det har det nämligen varit dåligt med innan. Traditionen är tydligen numera att fira med husbilskompisar, men kompisarna skiftar. För i år blev det nämligen med helt nya bekantskaper, bara något halvår gamla.

Anne och Stefan träffade vi på Elmias stora husbilsmässa. De kom till vår Influencerhörna, sen sågs vi igen på kvällen och de var även på vår husbilsträff på Öland. Så sa de nåt om att det alltid finns en plats ledig hos dem och rätt vad det var hade vi bestämt att vi skulle fira midsommar tillsammans. Så det gjorde vi!

De bor på en gård i norra Skåne, på gränsen både till Småland och Halland. Här finns även en hund, två hästar och ett gäng frigående höns med sin tupp, så himla mysigt! Vi kom fram till en riktig idyll när vi anlände i torsdags. Hästarna betade i hagen, hönorna gick runt och kacklade, solen bara öste ner och det enda som hördes var naturens ljud.

Självklart trillade jag ner på marken nästan direkt. Tillsammans med Tess, hunden alltså. Här skulle jag tillbringa rätt mycket tid med en väldigt nöjd pälsboll. Vad har man med sej i gåvan till ett par som har allt? Jo, man köper något till hunden. En slags pipfrisbee som faktiskt höll så länge vi var där.

Första eftermiddagen och kvällen satt vi mest och pratade. Middagen blev 4-5 timmar lång och kvällen blev sen. När vi vaknade i fredags, på midsommarafton alltså, sken solen inbjudande från en klarblå himmel. Vi hade såklart frågat innan vad vi skulle ha med oss och fått till svar ”ingenting” och de menade det verkligen. Stefan gillar att laga mat och är dessutom fantastiskt duktig på det. Vi har haft lyxen att sätta oss vid dukat bord i två dygn och ätit förstklassig mat varenda måltid. Dessutom med en pälsboll som sällskap 🙂

Midsommarafton började med att Anne sadlade hästarna, två gamla islänningar som behövde motioneras och det skulle tydligen jag vara med och göra. Det är 5 år sedan jag red senast, innan det var det kanske 35 år sen… det blir alltså varken regelbundet eller ofta. Jag fick låna Stefans ridbyxor och hjälm och klättrade bokstavligen upp på hästryggen. Inte ett dugg graciöst, men upp kom jag. Efter ett övningsvarv inne på gården, red vi iväg.

Hästarna har haft lite ont i nåt ben och haft hosta, så det var en lugn tur som väntade. Tack o lov! Vi skrittade långsamt iväg längs den lilla vägen till att börja med, sen tog vi av in i skogen en bit. Snacka om mysigt att rida i en tyst, solupplyst skog. Vi kom ut på en grusväg, och jag fick lite Ölands-känsla, innan vi kom ut på vägen igen och tog oss hemåt igen. Jag satt av ungefär lika ograciöst som jag klev på och tänkte att det nog skulle kännas lite i kroppen efteråt, men ingenting – inte ens träningsvärk! Jag kanske inte är så otränad ändå.

Jag tål ju inte hästar, så jag gick direkt in i duschen. Å när jag kom ut stod lunchen färdig. Jag fick tack o lov ingen reaktion alls av hästarna, så nu vet jag att jag iaf kan umgås med dem ut och även vara inne i ett hus där folk rider. Himla bra!

Anne och Stefan hade pyntat bordet och bjöd på en väldigt god sillunch. Precis om middagen dagen innan satt vi i flera timmar och åt och pratade. Självklart blev det jordgubbar till efterrätt, både som de är med grädde och glass och i en marängrulle. Fräscht och gott. Solen sken och allt var toppen!

Efter den långa lunchen behövde vi röra lite på oss, så det blev en sifferkubbturnering. Anne och Stefan hade aldrig spelat förut, men tyckte det var jättekul. Jag gissar att det snart ligger ett spel i deras husbil också. Tiden bara sprang iväg och snart var det dax att äta lite midsommarmiddag. Då ställer sej Stefan och gör en risotto med gula kantareller direkt på sin stora stekhäll. Till detta gjorde han älgfärsbiffar. Alltså… hur gott!!!

Även denna måltid tog lång tid, eftersom samtalet aldrig tog slut. Vi har tydligen hur mycket som helst att prata om. Så pekar Martin helt plötsligt på himlen och uppmärksamma oss andra på en helt rosa solnedgång över hästarna i hagen. Vi flyger upp och går mot hagen för att ta bilder. Vilken midsommarkväll!

På lördagen var det dax att åka vidare. Den här midsommarhelgen stoppas undan i minnesbanken som en av de finaste, att plocka fram en kall vinterdag. Så otroligt generöst att bjuda in oss, och dessutom bjuda på massor med god mat, trevligt sällskap, härliga samtal, hundmys och tom en ridtur. Det är svårt att överträffa, eller ens komma i närheten. Vi har haft det så otroligt mysigt!

Stefans film från vår helg

Å det bästa av allt är att vi ska göra om det! Eller kanske inte göra om, men vi kommer nog att fira även nästa års midsommar tillsammans. Stefans dröm är nämligen att fira en ”äkta” midsommar i Dalarna, så det ska vi göra! Vi vet inte var den bästa och mest äkta finns, men detta ska såklart forskas i. Stefan skulle börja titta redan idag. Ni kanske kan ge oss tips? Det ska vara midsommarstång, folkdräkter, musik och dans.

Vi är så tacksamma för att vi fick den här helgen. Den kan vi leva länge på 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”En midsommar att minnas

 1. Vad kul att man fick se lite utav eran midsommar 🙂 ni verkar ha mkt roligt ihop o hoppas det blir fler gngr 🙂

 2. Så härligt att husbilen har fått er att känna annorlunda och att ni också hade en bra midsommar. Jag hade också varit med pälsbollen =D

 3. Låter som en magisk midsommar helg som ni hade med era vänner Anne & Stefan. Med god mat, ridtur, en sån magiskt fin kvälls himmel & med en massa trevliga samtal 😊. Inget media jobb. Utan bara vara & umgås.
  Så fina hästar & hunden. Bra att du fick mysa lit med hunden.
  Så fina bilder du tog! 😀
  Förstår att denna midsommar kommer finnas i din minnesbank.

  Som barn & upp i tånåren så var min familj & campa i Lidköping på Kron campingen. Det var riktigt trevliga midsommar.

  Ta hand om dig & var rädd om dig❣🤗

 4. Men vilken mysig midsommar. Vi är i stort sett alltid ensamma på midsommar. Här har det aldrig varit någon stor firarhelg. Så härligt att komma ut i skogen och rida en runda och så bra att du inte reagerade på hästarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *