De stora projektens tid

De stora projektens tid

Nu börjar jag känna mej lite kvävd igen. Efter en hyfsat lugn period kommer verkligheten ikapp igen. Nu måste vi göra allt som vi ligger efter med och det är stora grejer.

Sedan höstens kaos och efter att min svärmor dog, har vi lagt mycket åt sidan och bara försökt att ta det lugnt och komma ikapp oss själva. Det innebär att mycket annat stått och sidan, och då har vi kommit ännu mer efter med sånt som faktiskt måste göras. Som en sån enkel sak som att besikta bilen… sista maj skulle det bli körförbud… och bouppteckning för dödsbo, det finns det också en deadline för. Stora saker som måste göras och de måste göras nu!

Så nu är det dax. Nu får allt smått stå åt sidan ett tag för att göra allt som verkligen är akut. Och då får vi även veta att svärfar förmodligen ska flytta i början på juni, tack o lov har vi röjt där sedan svärmor dog i februari. Men ändå… det känns lite övermäktigt just nu.

I helgen bytte Martin till sommardäck på lilla bilen och tvättade den och igår besiktades den. Utan anmärkning tack o lov! Nu ska den bara städas invändig och göras fin, sen ska den säljas. Ett problem mindre. Vi ska nämligen överta svärfars bil och dela på den. Vi kör kanske 1-2 gånger i veckan, han mindre än så – varför ska vi ha två bilar och två stora utgifter? Dessutom bor han hos oss när vi är borta och bilen står bättre och säkrare här. Hoppas försäljningen går snabbt och smidigt, så är vi ett problem fattigare.

Söndag 15 maj – kom och köp!

Efter svärmors död har vi rensat ut massor och mycket av detta står i kartonger i vårt garage för att säljas på loppis. Svärfar var mycket bestämd från början med att han ville flytta så fort som möjligt, så vi började rensa direkt. Detta trots att vi inte visste något om när en flytt skulle kunna bli av, nu har vi fått veta att det förmodligen blir i början på juni. Mycket är alltså redan gjort, men mycket återstår. Det finns hur mycket som helst i ett hem! Så nu är det bara att fortsätta rensa och stå på så många loppisar det bara går innan garaget svämmar över.

Så var det det där med bouppteckning. Den är såklart påbörjad, men det är så många uppgifter som ska samlas ihop och papper som har kommit bort. Vårdboendet har skickat tillbaka post till avsändaren istället för att skicka den till oss. Här har vi suttit och väntat på post som aldrig kommer… allt har inte funkat klockrent kan man väl säga… Även detta har ett slutdatum när det måste vara gjort och det datumet närmar sej.

Tre stora grejer som måste göras och förutom detta har jag fått två stadiga uppdrag med deadlines. Det var länge sedan jag jobbade mot deadline och det stressar mej en hel del. Texter ska levereras i tid, så är det bara – annars går uppdragen upp i rök. Dessutom ska det vara läsvärda texter… Men jag vänjer mej väl snart och det är himla kul att vara igång igen med journalistiken på riktigt. Att skriva artiklar i tryckt media som folk faktiskt läser 🙂

Å mitt i allt detta ska jag ta hand om min hälsa också, nu står läkarbesöken som spön i backen igen. Jag tog ju tag i alla medicinska grejer för ett par månader sedan och kontaktade alla mina olika läkare, nu är det dax att träffa dem. Den årliga prickkontrollen ska göras, tandläkaren ska besökas och jag ska på återbesök hos nya husläkaren för att kolla hur levaxinet och sköldkörteln har funkat sedan vi höjde medicinen. Ska bli så skönt när detta är avklarat för den här gången.

Förutom alla de här stora grejerna ska man ju fixa med allt vardagligt också. Och att förbereda nästa resa. Jag har tackat nej till två sk pressresor för att jag är för stressad, men vi planerar kommande resor med husbilen så mycket vi kan. Just nu hägrar midsommar väldigt mycket. Då ska ju de här stora grejerna vara avklarade så vi kan lägga de åt sidan. I mitten av juni rullar vi ner mot Småland och där vi ska fira midsommar med husbilskompisar, innan vi drar iväg och kollar in årets sommarteatrar i Kalmar, Falkenberg, Helsingborg och Kungsbacka.

Så kan bara de här stora grejerna (sälja bilen, flytt, boupptecknig, läkarbesök) klaras av så ska jag nog få ordning på skallen igen. Jag avskyr verkligen sånt här, helst skulle jag bara vilja gå och lägga mej och vakna när allt är gjort. Oooorkar inte! Ni fattar inte hur skönt det ska bli när de här projekten är överstökade.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”De stora projektens tid

 1. Känner igen allt det där. Kräks på alla måsten just nu, Gjorde pappas bouppteckning, och väntar bara på att den är godkänd. Får väl ringa snart och kolla.. Vill bara få det klart så vi kan avsluta kontona osv. Bilen är både besiktad och servad. Den behöver städas invändigt, funderar på att lämna in det.

 2. Alla är vi olika och tur är väl det ☺️
  Jag hade nog tyckt att ” skönt , nu fixar vi detta så vi får undan det så kan vi åka ut igen ”’Slippa åka hem igen för att fixa , nu blir allt klart på en och samma gång .
  Tag ett extra andetag och tänk ” det ordnar sej . 🥰
  Vet att det är lätt att säga men försök !
  Lycka till ❣️

 3. Det blir lätt överväldigande många stora saker ska ske samtidigt! Hoppas att försäljningen av bilen går smidigt och ni får mycket sålt på era loppisar.

 4. Jag fattar precis vad du menar! Vi säljer huset nu och jag avskyr allt detta som ska fixas runtomkring. Jag vill också bara gå och lägga mig och vakna när allt är fixat och ordning så jag kan leva livet som vanligt igen. Hatar allt sånt här.
  Ska verkligen bli skönt när huset är sålt!

  Tänk på att om det inte fungerar med bouppteckningen så kan ni begära anstånd!
  Kram

 5. Åh vad jag känner igen känslan av när allt blir övermäktigt, skickar dig en massa tankar & styrka! Hoppas ni ändå har tid att varva ner och ta det lugnt med alla måsten❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *