Den krispiga känslan av tulpaner

Den krispiga känslan av tulpaner

Idag är det Tulpanens Dag. En dag då det alltid brukar vara nåt roligt event med tulpanen som huvudperson. Oftast är det Blomsterfrämjandet som har bjudit in till något skoj, där allt slutar med att man får binda sin egen bukett och ta med hem. Så blir det inte i år förstås.

Förr tyckte jag inte om tulpaner alls. Eftersom jag fyller år i januari så var det den blomman jag alltid fick på min födelsedag. Jag tyckte det var dålig fantasi och att mina nära inte hade koll, min favorit var och är fortfarande ranunkel och nejlika. Men de där tulpanerna har växt hos mej, numera uppskattar jag dem och gillar den där krispiga känslan de har.

Tulpaner går att göra himla fina buketter av eftersom de kommer i så många olika former och färger och man kan såklart blanda dem med just ranunkel, nejlika och en massa andra blommor, eller bara en enkel kvist. Så numera är det faktiskt ofta återkommande hemma hos oss.

Fredagsbuketten den här veckan är självklart tulpaner. Favoritfärgen är rosa eller vita, eller varför inte rosa med lite vita inslag. Vilken är din favorit?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

24 svar på ”Den krispiga känslan av tulpaner

 1. Oj, jag tror inte att jag kan säga en favoritblomma. Har många olika. ÄLSKAR verkligen liljekonvalj tex, men gillar rosor, dahlior, tulpaner, ja allt möjligt 🙂 Dock faktiskt inte nejlikor så mycket… Det är nog för att jag förknippar dem med begravning..
  Här blev det en stor bukett vita tulpaner idag! Trevlig fredag!

 2. Tulpaner för mig påminner mig mycket om mina föräldrar. Mammas favoritblomma som alltid köps till hennes födelsedag och Pappa som alltid sagt att han tycker att de ser så goda ut eftersom de är så krispiga.

 3. Tulpaner är ju så fina, och de håller sig ofta fina länge vilket jag tycker är väldigt viktigt när man köper en bukett blommor! Jag har nog inte en favoritblomma än, men gillar ofta när det en sammansatt bukett av olika blommor. tycker det blir mer liv då 😊

 4. Jag gillar tulpaner men min favoritblomma är rosor. Nejlikor blir jag nästan förnärmad om jag får då alla i min omgivning vet att jag ser det som en begravningsblomma. Alltid det vi la på de dödas bröst på sjukhuset. Men egentligen är det ju en oerhört vacker blomma
  Jag gillar mörkt röda tulpaner blandat med vita om jag ska ha tulpaner.

  1. Å, jag trodde det var liljor man la på bröstet? Rött och vitt blir det ofta här med, maken är ju född i Polen 🙂

 5. Vad fint med rosa tulpaner. Själv gillar jag inte att man klipper blommor så när vi får lägenhet med balkong så kommer jag ha sånt i krukor. Kommer även börja med mina rosor igen och annat mysigt.

 6. Jag gillar tulpaner som bäst nu när de kommer på vintern. Får också en del buketter med tulpaner då jag fyller år i början av februari. Vita tulpaner är mina favoriter. Annars så har vi en hel del roliga tulpansorter i jorden i växthuset. Det blev en bukett hem hit också såklart dagen till ära

  1. Jag har längst med huset, men de finaste har förintats med åren – fattar inte varför. De fula är ju kvar 😀

 7. Förr gillade jag inte heller tulpanen, idag älskar jag den fina blomman. Tror mina favoriter är vit och rosa, här med. Jag gillade inte julstjärnan, för den blomman fick jag alltid när jag fyllde år….så tråkigt.
  Kram Kajsa

  1. Jag kör med plastblommor i alla fönster, men på bordet i vardagsrummet finns alltid en bukett med fräscha blommor.

 8. Det är verkligen en vacker blomma tulpanen. Jag skulle vilja åka ner till Holland och se deras odlingar och utsmyckningar. Vet du att Sverige är det land som konsumerar mest av denna vackra blomma.

  1. I know! Jag vill också åka, v har faktiskt pratat om det. Vi får kolla med visit.amsterdam eller nåt sånt och göra en bloggresa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *