Det är skottarnas fel…

Det är skottarnas fel…

Igår hade Martin och jag förmånen att se ett av de första pulikrepen av Svarte Orm på Intiman. Martin har sett varenda minut av tv-serien  och älskar den. Jag har sett kanske fem minuter här och där och känner väl sådär för den sortens humor. Vi hade alltså helt olika förväntningar och det kunde bli lite hur som helst.

Innan vi går in i salongen brukar jag presentera mej och fråga om jag får fota till bloggen, oftast får jag ok – men igår fick jag nej. Då respekterar jag förstås det och då känns det extra surt när folk runt mej fotograferar ändå. Jag tycker det är konstigt att så få respekterar fotoförbudet på teatrarna och särskilt när det är teaterfolk och artister som nonchalerar det. Men men, jag ska få bilder från produktionsbolaget som jag kan använda i magasinet, jag tog en egen bild på affischen utanför och jag hittade en pressbild som jag kan använda här  🙂

Så satt vi alltså där och ridån går upp. Där bakom fanns nog den snyggaste scen som jag någonsin sett. Så läckert! En roterande kuliss med olika rum beroende på vilken scen som utspelade sej. Jag har sett många scener och den här tillhör toppskiktet! Stor elog till den som ritat och de som byggt! Snyggt!

Rollerna var perfekt besatta, alla ungefär som jag förstått att de är i tv-serien. Lika överdrivna och ”brittiska” som originalen. Som vanligt strålar Kim Sulocki och sticker ut lite mer än de andra. Anton Lundqvist är förstås väldigt charmig som George, precis som han brukar vara oavsett roll. Grejen är att alla ser ut att ha väldigt roligt ut tillsammans och verkligen gillar varandra. Jag kan tänka mej att de så smångom kommer att jäklas en del och sätta varandra lite på pottan då och då. Jag vet hur det var när jag jobbade med Phantom och killarna försökte träffa varandra med smällare i en scen och vi hade ett scoreboard i köket med träffarna… I Svarte Orm finns många smällare…

Martin älskade varenda minut! Jag hade kul, även om jag inte har följt serien innan. Det spelar alltså ingen roll om man sett tv-serien eller inte. Med tanke på att jag var så trött att jag knappt fattade vad jag såg, så måste det alltså ha varit väldigt bra! Jag höll mej vaken utan problem trots att jag var nästintill svimfärdig av trötthet när jag satte mej. Så det är väl ett bra betyg!

Så jag tycker alltså att den är klart sevärd! Men man måste vara snabb, för den visas bara tom slutet av mars. Så skynda!!! Å när ni sett den fattar ni varför inlägget är döpt som det är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *