Det bästa med stora barn :-)

Det bästa med stora barn :-)

Ni som har mindre barn har inte kommit dit än… med mindre menar jag under 12-13 nånting…

Det bästa med att ha stora barn är att man kan svara lite lätt ironiskt på en hel del av deras frågor/påståenden/kommentarer. Tex:

-Mamma, alla mina kläder är smutsiga.
-Synd för dej då, du vet var tvättstugan ligger…

-Mamma, va blir det för mat idag.
-Vet ej, det beror på vad du lagar…

– Mamma, jag skulle behöva nya byxor, tröjor, bensin till moppen mm…
– Du har egna pengar!

Jag kan inte påstå att mina ungar säger de här sakerna särskilt ofta, de vet lixom att det är onödig energi  🙂 Men om de någongång inte tänker sej för och frågan skulle poppa ur, så är det riktigt skönt att veta att de faktiskt kan sköta ett hem på helt egen hand utan min eller någon annans inblandning. Det är väl det som är målet med att vara förälder? Att lära dem ta hand om sej själva.

Här hemma hjälps vi faktiskt åt med det mesta. Idag är Junior hemma med ett ont öra, vi ska iväg till vårdcentralen strax och kolla läget. Efter det så ska han fortsätta slipa trappen, medan jag faktiskt tvättar hans tvätt och lagar hans mat. Jag ska väl hinna ner till apoteket en sväng också innan jobbet i eftermiddag. Benet är något bättre, så jag ska väl börja ta kortare promenader nu. Men jag ska skynda långsamt… sånt som jag inte är så bra på…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *