Alla kan bidra med något

Alla kan bidra med något

Jag tror bestämt att alla människor är viktiga och fyller en funktion. Oavsett hudfärg, kön, religion, sexualitet osv kan man bidra med något.

Tänk om vi alla tog vår bästa egenskap och använde den. Låt säga att man är bra på att skriva, då kan man hjälpa någon att kanske fylla i blanketter. Är man bra på att spela piano kanske man kan lära någon som inte har råd med dyra lektioner. Tycker man om att gå promenader kanske man kan ta med någons hund som inte får tillräckligt med motion eller dra med någon ut som också behöver det. Är man bra på att läsa högt kan man kanske hälsa på de äldre på något boende och läsa för dem osv. Alla kan göra något!

Något så litet som att hjälpa någo att handla, tvätta bilen, skotta snö, vika tvätt, köra barn, hjälpa till med läxor, ta en promenad osv. Bara någon gång i månaden skulle göra stor nytta för den som behöver hjälpen.

Om var och en hjälpte någon som behövde det tror jag att vi alla skulle vara både vänligare och må bättre. På så sätt skulle jag hjälpa både mej själv och någon annan och göra både samhället och världen till ett lite bättre ställe att bo på. Det kanske låter naivt, men jag tror benhårt att det skulle funka. Problemet är väl bara att många inte tror att de kan något eller kan tillföra något. Det tror jag!

Alla är viktiga, behövs och gör skillnad!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *