Det var ju ett jäkla skit!

Det var ju ett jäkla skit!

Jag har gått runt och känt mej lite hängig. Trött, frusen och konstant kissnödig. Nåt var fel.

Nog för att jag har en del kroniska sjukdomar som ligger där i bakgrunden och stör, men jag är sällan sjuk. Alltså sådär som många andra som ofta är förkylda osv. När jag väl blir sjuk ignorerar jag det totalt, oftast försvinner symptomen på några dagar – enstaka gånger måste jag söka hjälp. Så var det nu.

Senaste nätterna har jag vaknat flera gånger för att jag varit kissnödig och natten till igår började det göra ont också. Inatt fick jag nog. Jag mindes nämligen förra gången det var så här, första och enda gången jag haft urinvägsinfektion. Då ignorerade jag det…

Jag vet inte hur många år sedan det är, men vet hur fruktansvärt ont jag hade när jag väl sökte hjälp på vårdcentralen. Då hade infektionen gått upp i njurarna. Inte jättebra. Ibland försöker jag lite för mycket själv.

Med det i minnet inatt, när jag var uppe för tredje gången på ett par timmar, och inte kunde somna om, slog jag upp KRY och bokade tid. Jag har aldrig provat den tjänsten förut, men nu har vi ju ingen bil och det är svårt att få tid på vårdcentralen. Det skadar inte att prova. Så klockan 3 i natt bokade jag tid till kl 8 nu i morse. Jättesmidigt!

Jag satt redo men inget hände. Så kom ett sms att läkaren försökte ringa, men inte kom fram pga av inställningar i min app. Ops! Jag hade ju inte laddat ner den… boka kunde man nämligen göra ändå… snabbt laddade jag ner appen och tryckte på nästa tid. 11 minuter senare ringer läkaren upp. 17 minuter senare finns recept på penicillin.

Det var ingen tvekan, jag har urinvägsinfektion och ska behandlas, för att framför allt få sova. Och få bort infektionen såklart. Men min sömn är så otroligt viktig. Jag har ju en sömnstörning och är konstant trött av både min fibromyalgi och hypotyreos. Jag behöver inte fler saker som gör mej trött.

Efter frukosten gick promenaden till centrum, istället för den vanliga slingan runt området. Jag ville påbörja penicillinkuren så fort jag kunde och hinner på så sätt ta tre doser redan idag. Så hoppas jag få sova inatt. Jag har hög smärtgräns och står ut med mycket, men sova måste jag få göra!

Det här hade jag inte alls planerat för, jag har inte tid att springa på toa stup i kvarten. Särskilt inte i helgen när vi ska ut med husbilen, åka båt och testa de första julborden. Men det där med KRY var ju himla smidigt, särskilt när man har ett akut ärende. Har ni testat?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

9 svar på ”Det var ju ett jäkla skit!

 1. Oj har själv problem med skov av att gå på toa 10-15 ggr/natt till att knappt kissa alls i olika perioder. Haft så i kanske 10-15år… Aldrig fått hjälp. Kanske söka kry då..

 2. Undrar bara om du var på plats hos ”Kry” och att de tog tester på urinen och blodprover. Verkar annars märkligt att man skriver ut rätt antibiotika utan att vara säker på vilken typ av bakterier det är.
  Undrar bara. Hoppas du snart är pigg igen.

  1. Vi hade ett videosamtal, så inga tester gjordes på mej. Mitt fall var glasklart, hade det varit minsta tvekan hade jag fått remiss för provtagning på närmaste plats. Antar att det är ett penicillin som jobbar brett. Idag mår jag väldigt mycket bättre!

 3. Jag har nog testat det mesta, men upplever att dom inte kan göra så mycket. Får alltid svaret gå till en fysisk. Tyvärr finns inga läkare på de fysiska så smått omöjligt att få tider. Tänker ändå att en vårdcentral ska vara där man söker hjälp för snabba saker, för att avlasta akuten. Hoppas ändå det går över fort för dig, men med penicillin brukar det gå fort.

 4. Tur att du fick hjälp fort när du äntligen tog tag i det! Nu kanske du ska lägga till i minnesbanken att inte vänta fullt lika längre om det blir en tredje gång.. 🙂 Det var otroligt många år sedan jag hade urinvägsinfektion (peppar, peppar) men jag har för mig att det hjälpte ganska fort när man väl började med penicillin, eller?
  Hoppas att du repar dig fort så att du kan ge 100% på era kommande äventyr!
  Krya på dig!

 5. Vad jobbigt med urin infektion men bra att du kollar upp det snabbt. Jag blir heller inte sjuk så ofta blir la tre gngr om året typ.

 6. Har aldrig testat appen eller tjänsten,,,fast jag är ju så sällan sjuk. Sen har vi så extremt bra sjukvårdstjänst via jobbet. Fast det har jag inte heller testat än.
  Skönt i alla fall att få penicillin snabbt så du kan börja behandla dig. Som jag kommer ihåg urinvägsinfektion så var det ganska obehagligt. Hade det ganska ofta som barn.
  Kram Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *