Tre mässor och två mästerskap

Tre mässor och två mästerskap

Veckan fortsatte med ytterligare tre mässor; Allt för hälsan, Sthlm Food & Wine och Bak- och chokladfestivalen. Vi kollade igenom allihop och smakade även på bidragen till Årets Konditor och Mack SM.

Vi var alltså på resemässa på torsdagen och fortsatte med Allt för hälsan, Sthlm Food & Wine och Bak- och chokladfestivalen på fredagen och halva lördagen. Man kan väl säga att mässorna stått som spön i backen några dagar.

Fredagen började med pressfrukost på Allt för hälsan. Vi fick vara med på premiären av Curam-yoga som är yoga som görs med små gummikoppar som sätts fast på olika ställen på kroppen. Kopparna var rätt sköna faktiskt, men jag och yoga är inte kompatibla. Jag blir bara mer och mer stressad när jag ser hur andra bara blir lugnare och lugnare. Jag kan inte tänka på ingenting och bara koppla av, det går inte!

Efter yogan fick vi frukost och sedan utforskade vi mässan. Just Allt för hälsan är en rätt liten mässa, inte ens hela B-hallen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi var förbi några bekanta, bla Rosenserien där Tony Irving höll till med sin fantastiska serie för män ”Sweden Eco”. Tony har ett helt nytt projekt på gång som vi snart får berätta mer om. Vi kollade också in trendspaningen med bla Michael Mosley, som vi även pratade lite med i pressrummet. Åsså hann vi säga hej till Tobbe och Magdalena också, som hade föreläsning på stora scenen.

Sen tog vi oss in i C-hallen där Sthlm Food & Wine och Bak- och chokladfestivalen höll till. Vi gick ett varv för att se alla utställare och hitta sånt som intresserar oss lite mer. För mej handlar det mycket om lakrits och nyheter och för Martin handlar det om rom och whisky. Här hade vi också bekanta som ställde ut bla Jessica Frej och hennes nya podd Recept Direkt, alla olika lakritsföretag och härliga Zorina och Kenneth från Bräcke Glassbar med sin fina choklad. De vann Glass SM för ett par år sedan. Vill ni äta riktigt god glass är det dit ni ska åka!

Huvudsyftet med just de här mässorna är Årets Konditor och Mack SM, som vi bevakat i flera år. Det är några riktigt roliga och goda uppdrag, där vi får smaka deltagarnas bidrag. Så även i år.

Årets Konditor gick av stapeln på fredagen, så det blev en lång dag på mässan med tårtprovning till lunch. Årets tårtor var väldigt goda. Min favorit vann faktiskt! Mack SM var dagen efter, då blev det mackor till lunch istället – känns lite mer passande som lunchmat i jämförelse med tårtor. Alla mackor var jättegoda. Den här dagen var det Martin som gissade rätt 🙂

Vi har blivit lite av inventarier på de här två tävlingarna, precis som Henrik Olsson som alltid är konferencier och som vi lärt känna under åren. Det är himla smidigt att ha honom att fråga när vi undrar om tex hålltider eller andra detaljer. Han är verkligen ett fullblodsproffs när det gäller konferencierjobbet.

När allt var klart på lördagen var det bara att skynda hem för att fixa bilder, skriva texter och redigera film. Vi (Du i Fokus) är ett av få magasin som bjuder på receptet till vinnartårtan och det ska såklart ut så snabbt det bara går. Den här gången blev det ändå inte förrän på lördagkvällen – jag vill helst ha ut det redan på fredagen. HÄR finns det om ni vill prova. För mej räcker det med att läsa första halvan, så har jag redan insett att jag låter någon annan baka. Det är inga lätta bakverk!

Tre dagar med fyra olika mässor och lååånga dagar frestar på. Jag var helt slut resten av helgen. Jag bankade ihop ett par texter, men i övrigt satt jag mest och läste och slöglodde på tv, medan Martin fixade filmen från Allt för hälsan – den från tävlingarna kommer nog imorrn.

Nu är det lugnt på mäss-fronten tom januari då det är Formex igen. OM vi inte går på hundmässan i december, det kanske blir så. Vi får väl se. Har ni någon favoritmässa?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Tre mässor och två mästerskap

  1. Förstår att du var trött efter fyra mässor! Men det verkade vara väldigt roliga och lyckade mässor. Min favoritmässa är bokmässan, vilket nog inte kommer som en chock.

  2. Ni hann verkligen med mycket under den helgen. Jag är en chokladälskare och jag tror att den mässan hade passat mig, samt Mack sm. Alltså mackor det är riktigt gott, älskar mackor 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *