Dog nästan pga Henrik Dorsin!!!

Dog nästan pga Henrik Dorsin!!!

Vi höll nästan på att dö igår. Hela publiken på Scalateatern togs som gisslan, dörrarna låstes och luftintaget ströps. Men vi blev räddade i sista minuten av läkare som förstått vad som höll på att hända. Allt det här är förstås bara ett scenario och en del av Grotescos nya show, ”en nära-döden-revy”. 

Showen började redan i foajen. Där kom en ”taxichaufför” och trängde sej genom folkmassan medan han efterlyste den som förbeställt en bil. En stund senare gick det runt en man och frågade efter smör… den mannen började prata med Junior som är ett stort fan av allt Grotesco hittills gjort. Så när mannen (Dorsin) frågade om smör fick han till svar att det bara fanns ett kilo mjöl. Ni som sett klipp på youtube och kommer att se föreställningen förstår vad han menar. Mer säger jag inte om den saken.

Det var första publikrepetitionen och fritt att sitta var man ville. Om ni kan så ska ni sitta på ytterplatser, längre fram på höger sida, men jag säger inte varför… Vi hittade fyra platser tillsammans nästan längst bak. Trots att jag är kort så funkade det hyfsat. Eftersom det inte finns några pressbilder från föreställningen än, så frågade jag om det var ok att ta bilder till bloggen och fick tillåtelse att fota så mycket jag ville. En och annan skalle får ni stå ut med. Jag kommer att lägga ut pressbilder på magasinet under nästa vecka som bättre visar vad vi faktiskt såg och var med om.

Grotescos nya show bjuder på lite gammalt och mycket nytt. Det är ganska politiskt och slängs käftsmällar åt både höger och vänster och åt lite andra håll också. ”Tingeling” är förstås med och även ”Det är bögarnas fel”, åsså lite ”Wreswijk”, ”Dogge” och andra kända ansikten. Junior som gillar detta skrattade högt och tyckte allt var toppen. Vi andra som inte är riktigt lika insatta tyckte det mesta var skoj och ha en otroligt underhållande stund. Nu var det ju ett publikrep så man vet ju inte vad som blir kvar till premiären, mycket kan hända tills på torsdag.

Säga vad man vill men det här gänget är otroligt skickliga, gillar det dom gör och kan definitivt improvisera. Per Andersson rabblar upp en mängd saker man inte får skämta om, fritt ur luften (tror jag) och ett par av de andra håller på att explodera av skratt. Å så är det ofta. De börjar en sketch och svävar sedan ut och sen ”ballar” det ut. Henrik Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Jakob Setterberg, Emma Molin,
Linus Eklund-Adolphson, Rikard Ulvshammar, Michael Lindgren, Hanna
Dorsin, Jonas Kahnlund ger oss en nära-döden-upplevelse och visar vad som händer när vår hjärna drabbas av syrebrist. Å precis när allt har ballat ur som mest så räddas vi alltså  🙂

Vi får marshmallows kastade på oss, en gummibåt kommer flygande, vi får skäll för att vi skrattar på fel ställe och det händer saker i hela salongen. Det här är en show där det händer mycket, överallt. Å det är så kul!!! Se den!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *