Födelsedagsracet är igång!

Födelsedagsracet är igång!

Januari är likställt med födelsedagar i vår familj. Igår körde det igång… Martin är först ut och firades med buller och bång!

Eftersom jag gjorde det mesta av alla måsten i fredags så kunde vi ta det ganska lugnt på förmiddagen. Vi tog lite sovmorgon och fick ägna en del av dagen åt att ställa om timers och klockor efter strömavbrottet kvällen innan. Jag jobbade lite och Martin var ute med hunden. Strax innan lunch började jag fixa tårtan. Jag är kanske ingen mästare på design men smakerna fixar jag definitivt!

Jag är bekväm av mej och köper färdiga tårtbottnar, sedan de kom i chokladsmak har jag hållit mej till det. Nedersta lagret fick ett tjockt lager vaniljkräm och nästa lager fick ett lika tjockt med chokladpudding. Hela kalaset täcktes av grädde smaksatt med lite vanilj. Jag har köpt chokladsprits på någon av våra resor, den använde jag till att dekorera tårtan med. Det blev alltså värsta chokladbomben och den var såååå god!!!

Efter lunch kom ”närmast sörjande” hit och fikade. Vi fick lite tårta kvar till gofika senare idag. Efter födelsedagsfikat lämnade vi över hunden till mina föräldrar och drog in till stan med grabbarna. De skulle bjuda oss på middag och hade valt en mongolisk restaurang på Vasagatan. Där satt vi länge och åt av allt det goda. Det var buffe med både japanskt, kinesiskt och mongliskt, självklart smakade vi på det mesta. Sen var vi så mätta att vi knappt orkade stå upp…

Då var det bara att rulla iväg till nästa stopp! Vi gick den korta biten till Scalateatern där vi skulle se publikrepet av Grotescos nya föreställning. Oj, vilken härlig kväll det blev! Jag berättar mer om föreställningen i nästa inlägg. Vi skrattade bort några kalorier och hämtade hem en nöjd hund strax innan midnatt.

Vi gillar att göra saker hela familjen och särskilt teater är en sån grej som vi alla gillar. Det spelar inte så stor roll vad vi ser, det mesta går hem. Det roliga är att ungarna fortfarande pratar om sin första teaterupplevelse. Junior var bara 7 år när han såg Galenskaparnas Kasinofeber och igår drog han några av replikerna från föreställningen. 13 år senare  🙂

Vi hade en riktigt mysig kväll tillsammans. Nästa i tur att fylla år är min bror den 20/1, sen min mamma den 27/1, Junior den 28/1 och jag den 31:a. Januari är kört när det gäller både pengar och kalorier… tur det är 11 månader till på året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *