En dag på Formex

En dag på Formex

Så kom vi hem från den sköna värmen i Egypten till ett kallt Stockholm. Vi hade två lugna dagar sen körde Formex igång våren med en rivstart. Ni vet den där stora designmässan som äger rum i januari och augusti och visar trenderna för kommande säsong.

Älvsjömässan står inför en stor förändring och rykten säger att hela huset ska rivas om några år. Jag vet inte om det är därför som Formex blir mindre och mindre, men det är ett faktum och oroar en hel del. För några år sedan var det typ 900 utställare och tog minst två dagar att gå igenom allt. I år var det drygt 300 utställare och var klart efter lunch. Vad händer?

Det är med stor förväntan varje gång man kliver in genom dörrarna på mässan för att ta del av alla nyheter och träffa både utställare och kollegor. Några av utställarna träffar man bara de här två gångerna om året, men har gjort i många år – så det har blivit bekanta med tiden. Sen träffar man ju andra som man tycker lite extra mycket om och även minglar med i andra sammanhang, som tex Karl Fredrik, Kristoffer Lundqvist och Tareq mfl.

Dagen började med pressfrukost och allt vi behöver veta om årets mässa, samt en liten rundtur. I år hade vi en robot som guide. Coolaste kostymen, men måste varit rätt obekväm 🙂

Sen var det några pressvisningar, men inte alls så många som det brukar vara och dessutom med paus mellan dem – så brukar det definitivt inte vara. Oftast är det 2-3 visningar samtidigt och direkt efter varandra, heeeela dagen. Nu hade vi kanske 5-6 tider att passa och hade gott om tid att gå igenom mässan mellan visningarna. Så när den Blomsterfrämjandet hade sagt sitt vid 16-tiden, var vi färdiga – jättekonstigt.

Dagen börjar alltid med Ceannis, som är en stor favorit bland väskor. Jag har flera strandväskor som jag bara älskar! Johanna Lind Bagge höll i presentationen, hon är alltid lika glad och sprudlande. Våren och sommaren har mycket fint att bjuda på, även om senapsgult kanske inte är min favoritfärg.

Cult Design är en annan favorit, det är deras muggar jag oftast har på mina frukostbilder. Nu har de kommit med en helt ny serie med ovala tallrikar i bla beige färg som nog blir jättefin att fota matbilder med. Fortfarande är Orient min favoritserie och den finns fortfarande och kom i blått i höstas. Jättefin!

Jag hann springa förbi Karl Fredrik och sno en kram och samtidigt titta på hans nyheter. Han har också kommit med en strandväska, som jag gillar skarpt!

Å jag blev extra glad av ha hitta Kristoffer och hans fina doftprodukter K Lundqvist. Kristoffer och jag har känt varandra i säkert 15 år, långt innan han lanserade sina första doftljus. Nu säljs hans produkter i hela världen och jag är så otroligt stolt och imponerad av honom. Han har verkligen kämpat målmedvetet och kommit så otroligt långt. Till och med i Japan hyllar man hans fina grejer. Så coolt!

Annat fint på mässan är alltid Axlings Linne, som alltid har en fin presentation och bjuder på god lunch. Mycket väl välbehövligt när man ska gå där en hel dag. Designtorget hade en nästan lika cool utställning i år, som i höstas. Den förra gången är rätt svårslagen, den var riktigt häftig.

Och avslutningen med Blomsterfrämjandets härliga tulpanvärld var helt rätt. En dag för sent för tulpanens dag, men ändå… man hade som ett tält med mängder med tulpaner i olika färger och såpbubblor som singlade ner över dem. Magiskt. Å vi fick med oss varsin stor bukett hem!

En riktigt bra mässa, men med vissa orosmoment alltså. Formex minskar, kommer det att fortsätta så?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”En dag på Formex

  1. Wow, det låter som en mässa för mig!
    Tror att dagens ekonomi är bidragande till att mässorna minskar. Det är väldigt kostsamt att ställa ut på mässor. Och ser man till husvagnsmässor och båtmässorna som är en branschen jag jobbar med, så handlar konsumenterna mindre och mindre eftersom de kan handla samma saker online för bra pris och då slipper de gå runt och bära på saker.

  2. Åh det såg ut att vara en härlig mässa! Jag har aldrig varit på Formex, men skulle gärna vilja besöka den någon gång. Ja man kan verkligen fundera på varför mässan har krympt så mycket. Undrar om det har något att göra med att allt har blivit så dyrt. Det lär väl kosta många tusen att delta som utställare, och det kanske är svårare att sälja när så många har ansträngd ekonomi. Kanske växer mässan igen när ekonomin ljusnar, kan man ju hoppas.

  3. Den där känslan av att komma hem igen när det känns som att varit borta i en dröm är liksom tragiskt när man landar till Sverige. Då vill man ju dit igen

  4. Brr, komma hem från varma Egypten till detta väder det kallar jag omställning det, kul med mässa i alla fall, har inte varit på den nässan någon gång men det verkar ju ha varit ett intressant besök

  5. Låter som du är nöjd över mässan. Skoj att se människor som är kreativa i sitt skapande som dem lever för. Kul att träffa kändisar & bekanta 😊. Tulpanerna var häftiga. Du fick till en häftig bild 😃. Synd att det minskar & ligger lite i risk zon. Men det är som allt annat. Det kommer & går. Hoppas att det inte lägger ner helt 🙏🏻.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *