Matsedel v 4

Matsedel v 4

Årets stora ”födelsedagsrejs” är här! Vi klarade av Martins födelsedag i Egypten för någon vecka sedan, nu är det min brors, mammas och yngste sonens tur. Å sen kommer jag 🙂

Vi är rätt dåliga på det där med födelsedagar, så brukar bli väldigt enkelt. Vi firar även 16 år tillsammans om ett par veckor, så vi kanske drar iväg med husbilen. Numera åker vi ju året om, även på vintern – så bara vi får ut bilen kan det bli en tur.

Jag älskar semlor, så någon form av semla blir det nog när jag fyller år. Förr bakade alltid min svärfar en semmelkaka till mej, det kanske vi gör till någon av födelsedagarna. Då är ju pluset på vågen ett faktum – men då är det så!

Det är inte hur jag lever under någon vecka då och då som betyder något, utan hur jag lever resten av året. Å ni som är hänger lite med mej här och på sociala medier, vet ju hur jag lever och att pluset snart är borta 🙂

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Moussakafrestelse (fr 14 P för hela)

Tisdag: Krämig fiskgratäng (3 P/Port, plus potatis)

Onsdag: Kassler i ugn med broccoli (5 P/Port, plus potatis)

Torsdag: Kycklinggryta med bacon och senap (fr 3 P/Port, plus ris)

Fredag: Tacogratäng/paj (58 P för hela)

Lördag: Stora räkor frästa i vitlök (3 P/Port för allt) 

Söndag: Domoda – jordnötsgryta (69 P för hela grytan)

Födelsedagsbonus: Semmelkaka ( 77 P för hela)

Detta är en riktigt god vecka! Moussakafrestelsen är en favorit hos många av er har jag förstått. Allt utom de stora räkorna funkar kanon i matlådan dagen efter och i frysen. Perfekt att ta fram när man inte orkar tänka eller har dåligt med tid. Det värsta jag vet är när man står där precis innan man ska äta och inte vet vad man ska laga. Matlådor i frysen is da shit! Tips på bra matlådemat finns HÄR.

Många är förkylda nu, så jag tänkte att ni kanske skulle få en liten energiboost också. Jag tar en hutt ingefärsdryck varje dag, nästan året runt, och har knappt varit sjuk sedan jag började med det. Kan vara värt att testa för er som vill hålla er friska. Dessutom är det ju så där syrligt, fräscht och gott!

Ha en fin vecka och ta hand om er – Ni är den viktigaste personen i ert liv faktiskt 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *