En kväll i grönt

En kväll i grönt

Som ni vet så älskar jag musikaler. Innan vi åkte till Göteborg fick vi höra talas om att Wicked precis haft premiär där. Den ville vi såklart se!

Igår var det dax! Efter en tidig middag knatade vi iväg till spårvagnen för att ta oss till Göteborgs Operan. I mailet inför föreställningen uppmanades vi att bära något grönt, men jag har faktiskt inte ett enda plagg i den färgen. Eller jo föresten, ett par shorts har jag, men de passade kanske inte riktigt för kvällens äventyr.

Förställningen var ååång, drygt 3 timmar, så vi hade laddat med varsin läsk och lite snacks. De 3 timmarnas kändes som typ en halvtimme. Det var sååå bra!

Wicked berättar historien om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz), ur de båda häxornas perspektiv. Hur Elphaba och Galinda finner varandra och sedan blir den onda respektive den goda häxan och lyckades besegra den elake trollkarlens tyranni.

Scenen var så jäkla läcker, smart och snygg. Artisterna var helt superba! Inte ett enda känt namn, men blivande stjärnor. Det kan jag försäkra! Feline Andersson briljerar som Elphaba och Anna Salonen som Galinda kommer vi att se mer av. Lägg de namnen på minnet!

Detta är den största produktionen som satts upp på Göteborgs Operan och det skulle förvåna mej om den inte fortsätter på andra platser i Sverige. Den har faktiskt inte gjorts på svenska förut, så den måste lixom fortsätta på nåt sätt. Frågan är bara vilka scener som fungerar, den måste vara stor.

Så vill ni se något riktigt riktigt bra, då ska ni boka biljetter till Göteborg direkt! Eller ha is i magen och hoppas på att den kommer till Stockholm, Malmö och andra större scener. Men se den, det måste ni faktiskt!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”En kväll i grönt

  1. Åå min dotter & jag skulle se Wicked i NY. På väg ut genom hotelldörren blev hon magsjuk så det blev ingen föreställning för oss… Vill väldigt gärna se den. Är det en musikal trots att den sätts upp på operan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *