En riktigt god kolasås!

En riktigt god kolasås!

Bara för att man försöker gå ner i vikt behöver man inte avstå från allt som är gott. Man får bara ha lite extra koll på vad man äter och att det inte blir för mycket av det goda. Så är det med mej och glass!

Jag äter inte glass särskilt ofta och det beror inte på att jag inte tycker om det, utan på att jag vill ha en massa gott till glassen. När jag äter glass MÅSTE jag ha grädde och någon sås till. Då blir det rätt många kalorier (ProPoints) och därför blir det bara någon gpng i månaden. Gör man såsen själv har man iaf koll på innehållet, så här bjuder jag på ett recept på en otroligt god kolasås. Just den här är det havtorn i, men det är förstås valfritt.

Havtornskolasås

50 gr smör
½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
2 dl vispgrädde
2-3 msk havtornspuré
Blanda alla ingredienser utom havtornspurén i en kastrull.
Koka upp och låda sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av
den färdiga såsen med havtornspurén och ringla över glassen. Strö gärna lite
grovt havssalt över alltsammans, så får du pricken över i.
Bara kolasåsen blir 44 PP, havtornspurén hittar jag inget värde på. Det blir 4-5 dl och man tar ju inte mer än någon matsked över glassen, så även om allt är mycket PP – så blir det kanske 1-2 PP per matsked. Det är det värt! Jag lovar!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *