Fick ett ryck!

Fick ett ryck!

Jag som avskyr att laga mat och inte har bakat på många, många år fick helt plötsligt ett ryck och tog plats i köket. Igår hittade jag nämligen ett recept på lakritschokladkakor som såg så enkelt ut att jag bara var tvungen att testa.

Så när jag ändå skulle handla idag köpte jag hem grejerna som stod i receptet och på eftermiddagen körde jag igång. De godaste kakorna är de misslyckade, så jag kände mej ganska säker på att tom jag skulle klara av detta.

Kaksmeten gick snabbt att göra, men blev lite konstigt i konsistensen. Jaja, den gick iaf att göra några långa korvar av som jag plattade till och körde in i ugnen. De skulle stå inne 15 – 20 minuter, men eftersom jag gillar ogräddat så fick de bara stå 15 minuter. De såg inte kloka ut, men som varma var de supergoda! Jag som inte ens gillar kakor  🙂

Här är receptet om du blir sugen på att prova:

Chokladkakor med lakritskola

100
g smör, 
1 dl brun farin, 
2 msk ljus sirap, 
2 msk kakao,
2,5 dl vetemjöl, 
1 tsk bakpulver, 
1 tsk vaniljsocker, 
ca 40 gr (jag tog 60) lakritskola
typ kick.
 
Blanda
alla ingredienser till en smulig deg. Lägg ut den i mindre längder på en
plåt och platta till dem. Grädda i 175 grader i ca 15-18 minuter. Låt
svalna och skär upp i mindre bitar. Det ska bli 24 bitar, men jag fick
ut 26. 2 PP per bit om du är Viktväktare och räknar ProPoints  🙂 smile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *