Firade med champagne!

Firade med champagne!

Allt man kan fira, ska man fira! Eller hur? Alltså tar vi varje tillfälle att fira när det händer något skoj. Igår hade Martin varit på sitt jobb i 6 månader och hans provanställning övergick i en fast anställning. Självklart är vi superglada och lättade över att vi numera har en fast inkomst som kommer med samma belopp varje månad. Efter alla dessa år med provision och knappt någon lön alls på sommaren är man inte direkt bortskämd med sånt. Klart det ska firas!

Martin har letat efter en badanka, en helt vanlig sån där gul. Det har något med programmering att göra och är någon slags symbol för programmerare. Jag fattade inte riktigt när han förklarade för mej, fattade bara att han skulle ha en sån vid arbetsdatorn. Men hur han än kollat runt så har han inte hittat någon. Så det blev mitt första uppdrag igår, och jag hittade en i första bästa leksaksaffär  🙂

I kylen låg champagnen och jordgubbsplantorna rensades på solmogna bär. Strax innan 18 dukade jag upp på alltan med champagne och jordgubbar och den lilla ankan. Sen satte jag mej och väntade. Inte riktigt… först gick jag loss med kameran och tog en massa bilder. Att ta fina bilder av glas med dryck i är kul. Jag vill ha fina bakgrunder så det ser extra lockande ut och några blev faktiskt riktigt bra. Sen satte jag mej och väntade.

Han blev jätteglad för den lilla badankan, den var faktiskt jättesöt. Vi åt jordgubbar och skålade för vårt liv och hans jobb. Solen sken och det var jätteskönt att sitta ute. Så middagen åt vi också ute i solen, men champagnen ställde vi undan en stund. Martin skulle ju bränna av sina 15 minuter med Paolo och med alkohol i kroppen blir det betydligt jobbigare. Martin har kört igång med sin blogg igen, så ni kan följa hans resa HÄR.

Sen var det Morden i Midsomer, då drack vi upp resten.  Kanske inte det bästa man kan göra när man försöker att komma i form, men va sjutton! Just champagne dricker vi så sällan att man får ta chansen när den ges. Man kan inte bli fanatisk, man måste ju leva också. Just det där att fira det som firas kan, är något vi har tagit fasta på. Man vet ju inte vad som händer imorrn… då gäller det att glädjas så mycket man kan åt både små och stora saker. En fast tjänst är ju inte fy skam. Särskilt inte när man omskolat sej och pluggat hårt några år. Vi har ett himla bra liv just nu och det är värt hur mycket som helst! Så grattis till oss  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *