Födelsedagsveckan är igång!

Födelsedagsveckan är igång!

Januari, månaden då alla fyller år – iaf nästan. När jag levde ihop med barnens pappa, och umgicks med en större krets vänner och bekanta, hade vi som mest 19 pers som skulle firas på fem veckor. Det var rätt svettigt… iaf för plånboken sådär årets första månad. Numera är det en handfull som firas, några av de viktigaste i mitt liv, samt några till som kanske inte firas men iaf gratuleras 🙂

Det börjar 10 januari, då fyller Martin år, sen fortsätter det med min bror den 20/1, min mamma 27/1, min yngste son 28/1, jag själv 31/1, min faster 2/2 och sen skulle Baileys fyllt 14 år den 7/2. När min farfar levde firades han 1/2… Vi har att stå i kan man väl säga. Dessutom har Martin och jag vår årsdag för när vi träffades den 4/2. Den är viktig!

Det är tur att resten av familjen har vett att sprida ut sej, så vi hinner komma ikapp med pengar (och vikt) innan det är deras tur. Sen är det nämligen ganska glest mellan födelsedagarna, med min pappa 31/5 och äldste sonen 22/8. Martins föräldrar fyller i juli och december, så där är inte heller någon direkt trängsel i almanackan.

Nu ska väl erkännas att vi inte firar allihop dagen de fyller, den här veckan slog vi ihop allt på mammas födelsedag. Så i onsdags åt vi middag hos mina föräldrar tillsammans med sönerna och yngste sonens sambo. Vi är alla mer eller mindre i karantän och träffar typ ingen, så vi träffas då och då även under corona. Mest har vi setts ute, men även inne med avstånd. Hittills har det gått bra.

Så nu är det snart lugnt igen, årets födelsedagsmånad är snart avklarad. Har ni det likadant? Vilken månad har ni lagt beslag på?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

20 svar på ”Födelsedagsveckan är igång!

 1. Våra är rätt utspridda. Som mest är det i maj i vår familj. Vi firade min dotter i måndags, väldigt enkelt. På söndag blir äldsta barnbarnet 4 år. Sen lugnt till mars då jag fyller år.

 2. Märkligt det där när alla hamnar i klunga. Vi har mars och december som de månader då många fyller år. Tur att man gar liten släkt 😀

 3. Så är det för oss i okt, nov då fyller många år för oss, detta året (förra året) har man inte kunnat setts som innan och då har det inte varit lika mycket för oss, både gällande julklappar och födelsedagar

 4. Oj det var många som fyllde år nu i början av året. Själv fyller jag år i december så för mig är det ett tag kvar. Kul att ni sågs alla och slog ihop födelsedagarna 🙂

 5. Nja sådär vi har fyra i februari två i mars och två i april… 🙂 Det svider i plånboken när det är tätt på.. Håller med där… Men ibland köper vi presenter långt innan just för att det inte ska blir så många på en gång 🥰

 6. Det är smidigt att slå ihop firanden, jag och mannen brukar alltid fira våra födelsedagar ihop i ett kalas, skiljer 15 dagar på oss. För oss är firandena lite mer utspridda på året. Håller med dig om att det kan bli lite mycket annars

  1. Vi har alltid slagit ihop så många vi kunnat under de där värsta perioderna och gett gemensamma presenter. Det hade inte gått annars.

 7. När vi firade alla dvs makens hela släkt samt mina syskon med respektive och barn så hade vi 7 födelesgrisar i januari, 1 i februari, 4 i mars, 1 i april, 1 i maj, 1 i juni, 3 i juli, 3 i augusti, 7 i september, 4 i oktober, 1 i november och 1 i december. Det var alltså något varje månad, så tröttande och dyrt. Nu har vi dragit ner det väldigt mkt och firar inte alla längre.
  Om vi inte träffas annars, varför ska vi bara träffas vid födelsedagar? Förra året blev det ju ännu färre kalas pga Pandemin och jag måste erkänna att jag tyckte det var skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *