Formex hela veckan

Formex hela veckan

Så himla läckra lampor, vet tyvärr inte märket 🙁

Det tydligaste höst- och vårtecknet för journalister som skriver om inredning, är när designmässan Formex kör igång. Fyra dagar i början på januari och fyra dagar i slutet av augusti, fullpackade med trender för kommande säsong.

I början på veckan var det dax! Drygt 300 utställare visade upp sina nyheter och vi fick veta allt om höstens och kanske mest julens trender. För här fanns verkligen tillfälle att frossa i jul.

Hösten färg är rött och det passar ju bra om man vill ladda för julen tidigt i år. Vi är dessutom tillbaka till lite murrigare färger, men det finns även en del färgstarka och ljusare inslag. Men det är inte alls fel att slänga en juteväv över middagsbordet och duka med träslevar och sten.

Hållbarhet och återbruk är fortfarande en stark trend och det gillar jag verkligen! Vi lappar, lagar och köper begagnat alldeles för lite. Jag har faktiskt en kompis som inte köpt ett nytt klädesplagg på sex år! Knappt några andra grejer heller, behöver hon och familjen något så köps det begagnat – även mobiler och datorer. Folks slänger och säljer väldigt fina saker. Någons skräp är en annans skatt heter det ju 🙂

Samtidigt som det finns trender, som är mer eller mindre tydliga, så känns det som att det ändå mest handlar om att göra hur sjutton man vill. Det är lågkonjunktur och kämpiga tider och det viktigaste av allt är ändå att trivas i sitt hem. Trender må vara en sak, men trivsel är ännu viktigare.

På Formex visas inte enbart inredning, utan även lite andra nyheter bla inom godis. Jag älskar ju lakrits och har alltid siktet inställt på allt som kommer inom den smaken. För några år sedan var lakrits väldigt inne, nu är det kanske inte så trendigt längre – men nog kommer det nyheter. Jag fick bla smaka en helt ny lakrits från Holland, som faktiskt fått svenska förpackningar samma dag som Formex öppnade. Lakritsen var smaksatt med bla lagerblad, honung och tång… vad säger ni om det? Den var faktiskt himla god!

Förutom lakrits var där en ny julkalender från Chili Klaus, ni vet han som gör helt galna saker med chilifrukter. Vi hittade ett gäng nya smaksättningar inom choklad och såklart även choklad med lakrits. Något jag verkligen älskar!

Självklart gjorde vi en film om mässan 🙂

Formex har minskat väldigt mycket. Från ett rekord på drygt 800 utställare och tre fullproppade hallar är man nu nere på drygt 300 utställare och två hallar. Nu går man lugnt igenom på mindre än en dag, förr tog det minst två. Å andra sidan har några av utställarna som fattas flyttat in till stan, så numera är man lixom tvungen att ta en dag extra för att åka runt till dem istället. Det är klart mycket bekvämare med alla på en plats, men men… nu är det som det är… många steg blire…

Att sedan redigera bilder och skriva texter gör att det blir som ett Formex hela veckan. Kul kul, men nu är alltså Formex hösten 2023 över. Det finns dock flera bilder kvar i min kamera – så ha koll på min instagram. Där kommer mer på @marlenerinda


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

3 svar på ”Formex hela veckan

  1. Det lät ju som ett riktigt roligt event att besöka, lakrits är alltid kul att testa nya varianter av och det verkade finnas mängder med sannat som är roligt att titta på också

  2. Har så svårt att förstå att det snart ska planeras för julen igen, Knappt fyra månader kvar. Tänkte att min jul ska gå i lite mer vintervitt i år, och få in lite mer natur hemma. Vill alltid ha ett tema men inte alltid det blir så.

  3. Formex var kul att strosa runt på förr tyckte jag när jag hade energin för de där mässorna. Men jag gick aldrig i år för sist jag var på mässa Trädgård var det kaos och det är inte min melodi längre eller nu i alla fall.

    Men visst fasiken var det kul att hitta nya vackra ting och inredningstrender men annan gång säger jag. Hoppas du fick nya idéer och tankar för det var vad den mässan gav mig allra mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *