Råkade trycka på boka…

Råkade trycka på boka…

Marsa Alam 2016

Vi har ju haft rätt trist väder på vår resa den här sommaren. Regn nästan konstant i fem veckor. Så vi längtar verkligen efter sol. Å när man längtar efter något kan det hända att man tar hastiga beslut 🙂

Oavsett väder så brukar vi börja titta på vinterresor i augusti. I år känner jag nästan panik över vädret. För oss tog sommaren slut 1/7, det var då det började regna på västkusten – sen slutade det inte. Ska hösten också regna bort kommer jag nog att bli galen på riktigt.

Min fibromyalgi mår sämst vid väderomslag, kyla, regn och stress. Det innebär att höst och vinter brukar var en jobbig period oavsett, men har även sommaren varit dålig blir allt ännu värre. Jag vågar inte ens tänka på hur jag kommer att må i december…

Som och värme hjälper alltid! Därför åker vi nästan alltid på en resa runt nyår. Å så blir det även i år! Här om dagen började jag kika lite på alternativa resor. Vi vill gärna ha skitvarmt, alltså 30 plus, men då måste man åka rätt långt och det kändes inte alls lockande i år. Jag tittade på både södra Afrika och Asien, men hittade inget prisvärt. På närmare håll finns det flera ställen med värme som iaf är som en bra svensk sommar, även i december/januari. Kanarieöarna, Egypten, Cypern…

Vi har varit på alla tre, så valet föll på det som ligger mest söderut och är varmast; Egypten. Igen. Det blir väl kanske sjunde gången eller nåt sånt, för att det är nära, enkelt, prisvärt och solsäkert. Där behöver vi inte göra en enda utflykt, för vi har redan sett det mesta. Det enda vi vill är att få värme på kroppen, sol på näsan och vila. Och så blir det så klart lite jobb också, såna är vi. Aldrig helt lediga, det funkar inte när man är frilans och jobbar med sociala medier.

Mina krav den här gången var ett boende nära vatten, det är ju iofs alltid ett krav, precis som hyfsad wifi. Ett annat krav vi gärna har, särskilt i Egypten, är all inclusive, eftersom det oftast inte finns så mycket runt hotellet. Och sist men inte minst; en lång och promenadvänlig strand. Allt detta hittade vi på The Grand Palace i Hurghada, som dessutom är ett sk vuxenhotell. Perfekt för oss som bara ska lata oss i solen i två veckor. En helt vanlig charter, där man blir körd ända fram till hotelldörren och inte behöver tänka själv.

Så vi tryckte på bokaknappen! Det blir inte skitvarmt, men det blir varmt och det blir bekvämt. Vi kan Egypten och vet hur det funkar där. Nu vet jag att många av er rynkar på näsan och tycker att vi är helt rubbade som åker just dit. Men vi gillar landet och har varit där många gånger förr. Å som sagt; vi ska ju inte göra nåt… typ… bara få sol och värme. Och ta lååååånga promenader. Och för det är det perfekt!

Skönt att ha något att se fram emot och veta att det iaf blir lite sommar mitt i vintern 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube


5 svar på ”Råkade trycka på boka…

  1. Härligt att åka till värmen när det är kallt och trist hemma. Skönt att kroppen får lite av vad den behöver. Det blir ju en slags medicin i sig. Strunta i om någon tänker eller tycker något, det är dig det gäller och inte den som tycker och tänker. Njut av att kunna åka och njut av resan och njut av att kunna må bättre ett tag.

  2. Det är väl skönt att komma iväg, även om jag inte hade valt just egypten 🙂 Samtidigt, ni ska ju bara dit för att som du skriver ha sol och värme. Vi bokade till Teneriffa i februari. Efter den här sommaren behöver vi oxå lite sol och värme

  3. Underbart att ha en sådan resa att se fram emot! Tyvärr kändes det som att sommaren till stor del regnade bort men hoppas på att vi får en del sol och en fin höst nu istället.

  4. Kanske Dubai är ju inte alltför lång bort. Men kul med resa har inte åkt sen 2018. Förstår att du längtar till värmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *