Framme i Bayahibe

Framme i Bayahibe

Vi är framme i Dominikanska Republiken och resan gick väl i det närmaste perfekt. Vi avgick inte exakt på tid, men kom fram när vi skulle. Men 11 timmar på ett flygplan är inte jättekul…

Jag hade bunkrat upp med godis, dricka, böcker och en massa annat. Som när man reser med en unge alltså 🙂

Vi hade betalat för extra benutrymme. Martin är ju två meter lång och platserna på ett charterflyg är inte anpassade för personer längre än 160 cm. För mej som är kortare funkar det mesta. Hittills har vi alltid haft tur och fått platser vid fönster, inte den här gången. Istället fick vi de där avskyvärda platserna i mittsektionen, jag vill ju se ut!

Vi ”flyttade in” på flyget och kollade filmutbudet som var riktigt bra. Två filmer skulle jag absolut se: Britt-Marie var här och Rocketman. Det gjorde jag också och är väldigt nöjd med det. Jag älskade Fredrik Backmans bok om Britt-Marie och gillar Pernilla August. Filmen är bra, men boken är bättre.

Rocketman… vilken film! Jag gillar Elton John och har sett honom live en gång. Hans historia ville jag gärna veta mer om och vilken historia sen! Vilket liv! Är allt detta sant? Vad tycker han själv om filmen? Jag är inte ett dugg förvånad över att han både missbrukat och försökt ta sitt liv. Se filmen!!!

Jag varvade filmerna med att läsa och slumra lite. Och att stå och hoppa och stretcha i mittgången. Jag fick såååå ont i benen! Inte sådär ”propp ont” tror jag… utan mer runt knämusklerna och i höfterna. Det var väldigt skönt att kliva av planet!

Vi landade Punta Cana kl 15.20 och då var det strålande sol och 29 grader. Så otroligt skönt! Det tog ganska långt tid i passkontrollen men sen gick det ist snabbt med bagaget. En minibuss körde oss sedan till hotellet ungefär 45 minuter bort.

Vi checkade in och fick våra oranga inklusive-armband, men dessa fick vi ta av direkt och byta ut mot guldiga VIP-armband av någon anledning som vi fortfarande inte vet. Detta betyder tydligen att vi får röra oss fritt mellan två hotell, använda avskilda områden, och även äta gratis i al a carte restaurangerna. Ok, kan vi väl 🙂

Vi packade inte ens upp utan gick direkt ut och kollade in området innan det blev mörkt. Det första vi såg var ett bröllop! Och sen bjöds vi på en fantastisk solnedgång. Området är gigantiskt! Vi ska kolla runt och ta bilder idag. Kolla in min instagram @marlenerinda där kommer allt upp först.

Efter vår korta rundtur, gick vi tillbaka till rummet, byte om och åt middag. Sen kollapsade vi! Tror vi somnade runt 9 lokal tid, 2 i Sverigetid och tiden våra kroppar fortfarande har. Å då är det klart att jag vaknar tidigt idag! Typ 4.30… så nu har jag både duschat, jobbat lite och skrivit detta. Nu ska jag ut och kolla soluppgången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *