Frossa i Kungskrabba

Frossa i Kungskrabba

Vi har alla olika definition av lyx. Många tycker nog att det är en dyr bil eller kanske en övernattning på ett dyrare hotell. För mej handlar det inte om pengar, utan om saker man kan göra både i sin vardag och utanför vardagen.

Kryssningen fortsatte, på måndagen kom vi till Honningsvåg där vi blev upphämtade och körda till Destinasjon 71 nord. Här finns en liten brygga, en båt och ett par kåtor, som är sammanlänkade med varandra. Här skulle vi få lära oss om kungskrabban och äta en rejäl skaldjurslunch. DET är lyx för mej!

Vår tur var lite specialdesignad, i vanliga fall får man även vara med och fiska krabban – men vår var redan fångad. Guiden hade ett nät hängande vid bryggan, under vattnet fanns massor med krabbor och en av dem plockades upp som studiematerial. Vi fick veta hur de lever, lite historia, hur de styckas och tillagas. Sen gick vi in i kåtan som egentligen är en restaurang i tre delar. Där serverades vi dryck och ett stort fat med kungskrabba, till detta bröd, majonnäs och citron. Det behövs inte mer för en gourmetmåltid enligt mej. Så galet gott!

Vårt bord hade de mest hängivna skaldjursfantasterna. Vi slukade vårt fat ganska snabbt och fick sedan påfyllning, till slut åt vi resterna från de andra borden. Tänk att kunna äta sej mätt på kungskrabba, det är ju helt galet! Jag har sällan njutit så mycket av något ätbart, så otroligt enkelt och gott. Direkt från havet, det blir inte färskare är så.

Gillar ni skaldjur? Någon favorit?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Frossa i Kungskrabba

 1. Skaldjur är allt en favorit här hemma. Rent spontant säger jag kräftor. Gillar i och för sig även hummer. Vanlig krabba… nja. Kungskrabba har jag aldrig ätit.

 2. Jag har aldrig ätit kungskrabba, vad jag vet. Ätit krabbor men det gillar jag inte för jag tycker köttet är för grynigt. Jag älska havskräftor från Bohuslän och räkor. Hummer är aldrig fel det heller. Jag gillar musslor vitvinssås men inte i pasta. Ostron kan jag äta men behöver då citron, rödlök och tabasco och ett glas champagne.
  Vinet från Muscadet borde varit klockrent till krabban
  Kram Kajsa

 3. Åh jag älskar skaldjur men har aldrig ätit kungskrabba. Havskräftor är en av favoriterna här! Kan tänka mig att det var en riktigt mysig atmosfär i kåtan också.

 4. Älskar skaldjur och tänker alltid att jag ska bli bättre på att unna mig det! Hade älskat att vara med på er måltid!
  Har dock inte förstått tjusningen med ostron, så det räknar jag inte in i min definition av ”skaldjur” 🙂

 5. Har aldrig tänkt på hur stora kungskrabbor faktist är. Skulle gärna smaka på en. Gillar de flesta skaldjur, så länge jag slipper ostronen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *