Grov rattfylla

Grov rattfylla

Bland de sista målen idag hade vi en grov rattfylla. En läskig historia. En tjej i min ålder som kört bil med 2,25 promille i kroppen! Hade det varit jag hade jag förmodligen varit så packad att jag inte ens lyckats starta bilen. De flesta av oss ”normaldrinkare” hade knappt hittat tändningslåset…
 
Men den här tjejen sätter sej alltså i bilen och kör iväg med den, pga att hon skulle köpa mjölk. Dessutom hände detta en vardag, tidig eftermiddag = massor med trafik.
 
Vad händer då? Jo, hon tappar förståss kontrollen över bilen och kör av vägen. Hon slår i skallen och blir upplockad av polis och ambulans. Det som iaf var bra med dagens förhandling var att hon skämdes som en hund och sa att hon aldrig mer skulle köra en bil, oavsett nykterhetstillstånd.
 
Hennes dom blev att gå ett 12-stegsprogram för att få ordning på sina alkoholproblem, plus en vilkorlig dom. Detta kan låta lite, men programmet håller på under 15-18 månader och måste skötas perfekt – annars får hon sitta minst 2 månader i fängelse istället.
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *