Härenstam visar vägen

Härenstam visar vägen

I tisdags hade Martin och jag förmånen att se Magnus Härenstams föreställning på Intiman. Han ger bara tre föreställningar, så det var extra roligt att få se genrepet. Det kändes faktiskt lite speciellt att vara en av få som får se den. Särskilt som man kunde se bilder från premiären på bla kungaparet. Inte ofta de syns på teatern, så speciell är den tydligen  🙂

Föreställningen heter Morsning och Goodbye och handlar om livet, eller döden kanske… iaf vägen dit och åldrandet. Just nu genomgår Härenstam en cancerbehandling och den pratar han mycket om. Rakt upp och ner, inte ett dugg ledsamt, utan bara konkret. Han berätta bla att hans hår blivit annorlunda, helt vitt och tjockt. Allt pga gifterna som tillförts hans kropp.

För oss som växte upp med Magnus och Brasse känns det lite som att bli tillbaka kastad till barndomen igen. Samtidigt som saknaden efter Eva och Brasse är påtaglig, det var ju så pass nyligen som Brasse dog dessutom. Magnus är sej nämligen ganska lik, förutom det vita håret då… Han är lika elegant, besserwisrig och vitsig som i det älskade barnprogrammet.

Det är två ganska korta akter, där han är helt ensam på scen. Den röda tråden är hans liv och olika händelser raddas upp som pärlor på ett pärlband. Allt blandas med vitsar, några som man hört tidigare – några helt nya. Alla lika roliga. Han pratar om barn, hur barnen är Gudst straff för att Eva och Adam åt av de förbjudna frukten, men hur barnbarnen är den stora belöningen. Hans funderingar på datorer och all ny teknik var klart underhållande och när han berättade att han redan på morgonen brukar ringa upp datasupporten innan han slår på datorn, för då vet han  att han nog kommit ganska långt i telefonkön när datorn börja trassla på eftermiddagen som den brukar göra – då tjöt publiken av skratt.

Det är underhållande, småputtrigt och en perfekt föreställning för kanske 65+, men även Martin och jag gillade det. Min pappa hade nog älskat det! Hade den gått senare i vår och det funnits biljetter så hade det varit en självklart present till hans födelsedag. Men nu är det bara tre föreställningar, de är nu och det är dessutom redan fulla. Så man får väl hoppas på några extraföreställningar, för det är den perfekta presenten till hans 70-årsdag  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *