Härliga dagar och nya kompisar

Härliga dagar och nya kompisar

I lördags hade vi äntligen packat ihop oss, installerat husvakten och kunde rulla iväg. På bara tre dagar har det hänt massor!

Vi åkte iväg strax efter lunch, första slutmålet var Öland men första stoppet var på en rastplats i Nyköping. En sträcka på 2 timmar är rätt lagom och så långt som vi brukar åka, så det var inget konstigt. Det som var annorlunda och himla kul var att Helen och Krister väntade på oss.

Vi träffade Helen och Krister (Berggrens Bilbo) första gången på en husbilsträff i valborg och sedan igen på vår träff i Sunne. Härliga människor som vi klickade med direkt. De bor just nu på heltid i sin bil och vi träffades på en av deras övernattningsplatser.

Äntligen hade vi tid att sitta ner och prata en hel kväll. Vi hann att avhandla en himla massa ämnen och hade en hel del gemensamt. De bjöd på en jättegod middag och vi pratade ännu mer. Så himla mysigt.

På kvällen började det regna och fortsatte hela natten och morgonen. Vi åt frukost, sa bye bye och drog iväg vid 10-tiden. Dagens mål var Revsudden strax norr om Kalmar, men det regnade där också – så vi körde över bron till paradiset en dag tidigare än tänkt.

Väl på Öland körde vi söderut istället för, som vi vanligen gör, norrut. Vi hade en ställplats vi ville se och lite grejer att göra innan vi drog norrut. Första stoppet blev därför Grönhögens ställplats. Här sken solen när vi kom, men blev lite molnigt innan vi faktiskt gick en rätt fin solnedgång. Den såg faktiskt så där mysko ut som bilden visar.

Stoppet var nästan bara i arbetssyfte. Vi filmade och fotade ställplatsen och kollade in omgivningen. Och vi lyckades faktiskt redigera filmen direkt, så den kan ni se här nedan. Vi har filmer från Cypern kvar att redigera, så vi ligger lite efter kan man säga 😛

På måndagen jobbade Martin fram till lunch medan jag pysslade med mitt. Sen körde vi den korta biten till södra udden och fortsatte jobba några timmar till.

Det var rätt mulet vid udden, så är det alltid när vi är där. Detta är fjärde gången vi försöker ta fina bilder av fyren och området kring Långe Jan. Skulle vi inte lyckas den här gången heller? Vi gick mot fyren, molnen skymde fortfarande solen. Vi tog de 197 trappstegen upp i tornet, gick ut på plattformen och där sken solen!!!

Äntligen fick vi ett tillräckligt bra ljus för de bilderna som vi försökt ta i flera år. Det har antingen ösregnat eller blåst halv storm, men den här gången sken solen en kort stund. Tillräckligt för att göra det vi behövde. Vi fick t.o.m. se sälar med små nyfödda kutar.

Nöjda började vi resan norrut och drog åt handbromsen på Sollidens parkering i Borgholm. Å här träffade vi återigen nya kompisar. Åsa och Johanna (Gullanrullans husbilsliv) bor i Borgholm, men är precis som vi väldigt sällan där. Just precis nu är de faktiskt hemma och kom och hälsade på oss med nybakade kärleksmums. Så otroligt kul att se efter lång kontakt på sociala medier. Också sådär mysiga människor som man klickar med direkt.

Tre otroligt härliga dagar med omväxlande väder och roliga människor. Vår sommartripp har börjat väldigt bra. Hoppas den fortsätter så 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Härliga dagar och nya kompisar

  1. Så roligt att ni träffat en massa nya vänner tack vare husbilslivet! Det är ju en egen community! Har också funderat på att åka till Öland ett par dagar i sommar, men vi får se vad vi får till. Har lite annat inplanerat redan så vi får se vad tiden räcker till.

  2. Låter väldigt gott. Vi är också ute på en liten roadtrip, men har valt uppåt i landet. Målet var Vilhelmina, och idag vänder vi neråt igen.

  3. Minns att det var trevliga häng med vänner barn som vuxna med campinglivet. Minns även Grönhagen som en liten mysig camping där det mest för 30 år sedan var äldre paro som var säsongare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *