Hur klär du dej på jobbet?

Hur klär du dej på jobbet?

Många företag har nån slags dress-code. När jag jobbade på bank fick tjejerna har shorts men inte killarna, när jag demade skulle jag ha förkläde och väst med företagets logga, svarta byxor och svarta skor och när jag jobbade på bio skulle jag ha vinröd uniform.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att någon bestämmer vad jag ska ha på mej… samtidigt vill jag ju gärna se en läkare i vit rock… Men jobbar man på kontor, enbart med papper, utan att träffa folk, ja då spelar det väl ingen roll hur man klär sej? Står man i en reception och tar emot gäster, då kanske man ska ha en enhetlig klädsel med de andra som jobar där?

På vårt jobb klär vi oss i princip hur vi vill. Visst, vi träffar folk och ska väl vara ganska representativa – men vad innebär det då? Jag tycker det räcker med att vara helt och ren och klä sej efter årstid. Att ha långbyxor idag skulle ju bara se konstigt ut. Jag har shorts på jobbet, så är det bara. Däremot skulle jag inte ha en djupt urringad eller tight klänning.

Idag skulle vi eventuellt få studiebesök av nån höjdare från Kina. Det är nån överviktskonferens i Älvsjö just nu och igår blev vi tillfrågade om det var ok för kinesen att hälsa på oss och kolla in vår verksamhet. Då är det ju lite mer noga lixom… vi ska vara Viktväktarna Sveriges representanter och visa oss från vår bästa sida. Så idag tog jag faktiskt 3/4-byxor och en lite snyggare topp. Men han kom inte, så imorrn blir det nog shorts och t-shirt igen!

Arbetskläder kan man ju diskutera, men spelar det i princip ingen roll vad folk har på sej så länge det är funktionellt. Däremot tycker jag att det är vidrigt och superäckligt när killar/män/gubbar inte har tröja på sej när de handlar, står i kö eller äter på restaurang. Blääää!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *